Суспільство

Зростає захворюваність на грип та ГРВІ: миколаївцям рекомендують вакцинуватися

З 2 жовтня 2023 року в місті зареєстровано 825 людей, що захворіли на ковід

Цей материал також доступний

Останніми тижнями у Миколаєві спостерігається незначне зростання захворюваності на грип та ГРВІ, що відповідає щорічним сезонним підйомам, – повідомили в Управління охорони здоров’я Миколаївської міської ради.

Так з початку спостереження, а саме з 2 жовтня, зареєстровано – 5766 осіб, що захворіли на ГРВІ, в тому числі 825 людей захворіли на COVID-19. Серед усіх пацієнтів по місту, захворілих на ГРВІ, 51% становлять діти до 18 років.

В управлінні нагадують, що найефективнішим засобом профілактики грипу є вакцинація. Оптимальний час введення вакцини – початок осені (вересень–жовтень). Разом з тим, щеплення рекомендують робити і в більш пізні терміни – впродовж всього сезону грипу. Всупереч поширеному міфу, вакцинація не ослаблює, а посилює здатність організму протистояти грипу. Імунітет після введення вакцини формується через 7 – 14 днів.

Щеплення проти грипу не входять до національного Календаря, а є рекомендованими. На сьогодні в Миколаєві вакцину проти грипу можна придбати в аптечній мережі «Медицина для Вас», де наявні наступні вакцини: ДЖІСІ ФЛЮ виробництво Корея та ВАКСІГРИП виробництво Франція. Вакцинуватися можна в закладах охорони здоров’я, де укладена декларація з сімейним лікарем.

Станом на 10 листопада в місті щеплення проти грипу отримали 1193 особи, 848 з яких – медичні працівники.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button