Пригоди

У Миколаєві затримали ще одного інформатора фсб, який шпигував за аеродромами ЗСУ

У соцмережі повідомляють, що затриманий - Володимир Лохін (фото)

Цей материал також доступний

Служба безпеки України затримала ще одного інформатора фсб у результаті контрдиверсійних заходів у Миколаєві, який збирав розвіддані про місця базування та переміщення Сил оборони на території регіону. У соцмережі повідомляють, що затриманий – Володимир Лохін.

«За даними слідства, зловмисник на початку повномасштабного вторгнення виїхав за кордон та почав активно підтримувати збройну агресію рф, після чого був дистанційно завербований російськими спецслужбами. Повернувшись в Україну у березні цього року, він намагався виявити можливі локації військових аеродромів з бойовою авіацією ЗСУ», – йдеться у повідомленні прес-центру СБУ.

Володимир Лохін
Володимир Лохін

Встановлено, що дистанційну комунікацію з російською спецслужбою він підтримував через «зв’язкових». Одним із них виявився прокремлівський блогер Сергій Лебедєв (більш відомий під псевдонімом «Лохматий»), який перебуває у тимчасово окупованому Донецьку та працює на фсб.

У червні цього року СБУ заочно повідомила цьому блогеру про підозру у держзраді та нейтралізувала мережу його інформаторів на Миколаївщині.

Від початку повномасштабного вторгнення співробітники Служби безпеки викрили 13 фігурантів.

Ще одним поплічником фсб виявився місцевий житель, який був активним користувачем Телеграм-каналу «Лохматого».

Під час листування з ворожим блогером його «послідовник» підтримував антиукраїнські наративи та «зливав» відомості про дислокацію Сил оборони на території регіону.

Збирав «потрібні» відомості фігурант через особисті контакти та з відкритих джерел.

Крім того, він обходив місцевість та приховано фіксував українські об’єкти, а потім передавав «звіт» до фсб у вигляді тексту та фотографій з прив’язкою до місцевості.

Співробітники СБУ задокументували злочинну діяльність російського інформатора і затримали його.

Під час обшуку у затриманого вилучено мобільний телефон, який він використовував для комунікації з Лебедєвим.

На підставі зібраних доказів фігуранту повідомлено про підозру ч. 3 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ).

Зловмиснику обрано запобіжний захід – тримання під вартою. Йому загрожує до 12 років тюрми.

 

 

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button