ПригодиТема дня

Добровольцю, що відмовився виконати наказ, винесено вирок Корабельним райсудом

Військовий щиро розкаявся та готовий продовжити нести службу

Цей материал також доступний

8 листопада 2023 року Корабельний районний суд міста Миколаєва, розглянувши справу сержанта Олега Г. (миколаївця, раніше не судимого, одруженого, має двох неповнолітніх дітей), встановив:

Проходячи військову службу на посаді командира стрілецького відділення, 18.10.2022 обвинувачений, отримавши бойове розпорядження командира в/ч (полковника) про вибуття у відрядження в район виконання бойових завдань зведеної штурмової роти, відкрито (усно та письмово) відмовився виконати наказ.

В ході судового розгляду Олег Г. свою вину за висунутим обвинуваченням визнав повністю. Пояснив, що з 02.03.2022 року займав посаду командира відділення. Обов’язки військової служби, бойові завдання виконував належно. А виконувати вказаний наказ він відмовився, на що вплинуло декілька обставин, зокрема його переживання за родину, дружину та двох неповнолітніх дітей, відсутність у нього належного військового спорядження. Розуміє протиправний характер своїх дій та з’вився із зізнанням до ДБР, у скоєному щиро розкаявся.

Наразі він продовжує проходження військової служби, хоча у зв’язку з даним кримінальним провадженням, був виведений поза штат. Постійно звітує свого командира про своє місце перебування. Готовий продовжити нести службу, належно та сумлінно виконувати обов’язки служби, бойові завдання та накази командира.

З урахуванням характеристики чоловіка, який тривалий час проходив службу в органах поліції, в 2017 році приймав участь у бойових діях в зоні АТО, працював в ДУ “Миколаївський слідчий ізолятор” та не підлягав призову за мобілізацією, в той же час з початком відкритої військової агресії рф проти України добровільно виявив бажання нести службу в ЗСУ для відсічі держави агресора та з 02.03.2022 р. був зарахований до військової частини, готовий надалі виконувати обов’язки військової служби, суд вважає можливим замінити своє ж покарання для обвинуваченого на більш м’яке:

– замість призначеного покарання у вигляді 2 років позбавлення волі,
призначити покарання у виді службового обмеження для військовослужбовців строком на 2 роки з відрахуванням із сум грошового забезпечення Олега Г. в дохід держави в розмірі 20%.

На переконання суду, продовження несення особою військової служби сприяє обороноздатності держави, а накладені обмеження є достатніми для попередження вчинення як обвинуваченим, так і іншими особами, аналогічних кримінальних правопорушень.

Читайте також: Військові в Корабельному районі врятували людину

Слідкуйте за новинами Корабелов.ИНФО у Telegram, Facebook та Instagram.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button