Пригоди

15 років тюрми... заочно: в Одесі засудили очільника окупаційної влади Херсонщини В. Сальдо

Суд визнав його винним у державній зраді

Цей материал також доступний

Малиновський райсуд Одеси 8 листопада виніс вирок так званому “голові військово-цивільної адміністрації Херсонської області” Володимиру Сальдо. Він визнав його винним у державній зраді. Про це повідомила кореспондентка Суспільного, яка була присутня на оголошенні вироку.

Судовий розгляд здійснювали за відсутності обвинуваченого, оскільки той переховується від українського правосуддя на тимчасово окупованій території Херсонської області, розповів після засідання заступник голови суду Олексій Старіков. Суд визнав Сальдо винним у державній зраді, колабораціонізмі та виправдовуванні збройної агресії Росії проти України та призначив 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна та забороною на такий же строк обіймати певні посади.

“Суд виходить з того, що Кримінальний кодекс містить пряму заборону щодо призначення покарання у вигляді довічного позбавлення волі для осіб, які досягли 60 років. Максимальне покарання, яке можливе для вказаної категорії осіб, який би злочин вони не вчинили, це 15 років позбавлення волі, і саме таке покарання, максимальне, яке можливе у цьому випадку, призначив суд”, — пояснив суддя Олексій Старіков.

Сторони захисту під час оголошення вироку не було. За даними суду, адвокат обвинуваченого просив виправдати підзахисного. Прокурор від коментарів відмовився.

Володимир Сальдо був тричі міськими головою Херсона. Також був обраний депутатом Херсонської міськради Після повномасштабного російського вторгнення перейшов на бік окупантів, які у квітні 2022 року призначили його керувати окупованою частиною Херсонської області.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button