Пригоди

Померла суддя, що потрапила в ДТП, скоєну її сином, якого вона "відмазувала" від кари за п'яне водіння

Повчальна історія. ВІДЕО

Цей материал також доступний

На Тернопільщині правоохоронці затримали адвоката Дмитра Квятковського, який їхав у авто «Infiniti FX35» разом зі своєю матір’ю — суддею Лідією Квятковською. Чоловік спричинив аварію, у якій загинула людина.  Журналісти «Слідства.Інфо» встановили, що матір адвоката має досвід роботи із судовими справами про водіння в нетверезому стані.

29 жовтня поблизу Чорткова на трасі «Бучач–Чортків–Скала Подільська» місцевий адвокат Дмитро Квятковський спричинив смертельну ДТП. Як повідомили у поліції, у водія «Infiniti FX35» взяли зразки крові для перевірки на вміст алкоголю. Окрім цього, водієві вже оголосили підозру у порушенні правил дорожнього руху, що спричинило смерть (частина 2 статті 286 КК України).

ДТП
ДТП з Дмитром Квятковським

Автомобіль Infiniti FX35, яким керував адвокат Дмитро Квятковський, виїхав на зустрічну смугу та зіткнувся з автомобілем Peugeot 406. В результаті на місці пригоди загинув водій Peugeot 406, повідомляє zaxid.net

До лікарні потрапили з численними травмами потрапила дружина загиблого водія Галина Тронт-Герчак. Медики також у важкому стані госпіталізували пасажирів та водія з Infiniti. Найбільше постраждала суддя Лідія Квятковська, ще одна пасажирка та 4-річна донька Дмитра Квятковського отримали незначні травми. Переломи ніг отримав і водій позашляховика.

Чортківського адвоката, який є сином судді міського суду Лідії Квятковської (перебувала в автівці разом з сином), уже не вперше ловлять за п’яне водіння. Востаннє поліцейські зупинили чоловіка напідпитку під час комендантської години 18 березня 2022 року. Утім, як виявилося пізніше, жодні матеріали так і не були передані до суду.

Як зазначає у своєму дописі в соцмережі Facebook блогер Денис Казанський завдяки зв’язкам матері, залишився безкарним і не був позбавлений прав:

“Навесні 2022 мешканець Чорткова Дмитро Квятковський під час комендантської години сів за кермо у нетверезому стані і був зупинений поліцією. Але завдяки зв’язкам матері Лідії Квятковської, яка є суддєю Чорковського районного суду, залишився безкарним і не був позбавлений прав. Він продовжував їздити за кермом…”

За словами місцевого активіста Романа Довбенка, Дмитро Квятковський «систематично їздить бухим за кермом», а після ДТП «винуватця робили тверезим у лікарні», — йдеться у дописі на Facebook.

Через тиждень після аварії стало відомо, що суддя Чоpтківcького paйонного cуду Лідія Квятковcькa від отриманих травм під час ДТП померла в лікарні. Жителька Чорткова 30 pоків пропpaцювaлa у cиcтeмі пpaвоcуддя, повідомило Тepитоpіaльнe упpaвління Дepжaвної cудової aдмініcтpaції Укpaїни у Тepнопільcькій облacті. Про чин похорону відомої судді оголосять додатково.

Матір винуватця — суддя Лідія Квятковська — має досвід роботи зі справами про водіння в нетверезому стані. Так, з 2013 по 2019 рік вона вела справу зі смертельною ДТП, яку в 2011-му вчинив її колега — суддя Господарського суду Івано-Франківської області Юрій Грица. Тоді служитель Феміди наїхав на працівників водоканалу, які проводили ремонтні роботи. Внаслідок цього, один з них помер у лікарні, інший — отримав пожиттєву інвалідність.

Протягом багаторічного судового процесу Грица продовжував працювати у суді. Чоловіка звільнили лише у 2019-му, але не через скоєне ДТП, а через заяву про відставку за власним бажанням. У підсумку Вища рада правосуддя відправила суддю у відставку зі щомісячним пожиттєвим забезпеченням на суму щонайменше 100 тис. грн. Цього ж року справу було відправлено на доопрацювання. Станом на 2023 рік справа продовжує лежати в суді, екссуддя залишається безкарним та продовжує отримувати «почесні» стотисячні виплати з кишень українців.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button