Пригоди

Бажав купити автомобіль: шахраї ошукали мешканця Миколаївщини на 175 тис. грн

Злочинцям загрожує до п’яти років позбавлення волі

Цей материал також доступний

До відділу поліції №2 Баштанського районного відділу поліції надійшло повідомлення від 25-річного мешканця Березнегуватської громади про те, що невідома особа шляхом обману у мережі інтернет заволоділа його коштами, про що повідомляє Баштанський районний відділ поліції.

За словами потерпілого, на сайті оголошень він знайшов об’яву про продаж автомобіля. Зв’язавшись нібито з продавцем, той попросив відразу сплатити всю суму за купівлю, переоформлення та доставку транспортного засобу. Заявник погодився і перерахував грошові кошти у розмірі 175 тисяч 200 гривень на банківські картки співрозмовника, з яким одразу обірвався зв’язок.

За вказаним фактом слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України «Шахрайство». Санкція статті передбачає покарання до п’яти років позбавлення волі.

Шановні громадяни! Поліція вкотре закликає вас бути обережними при здійсненні покупок в інтернеті. Використовуйте перевірені інтернет-майданчики, адміністратори яких можуть гарантувати вам повернення коштів, у разі, якщо товар не буде відправлено або ж він буде неналежної якості. Якщо ж ви користуєтеся послугами невідомого інтернет-магазину, тоді обов’язково вивчіть відгуки про продавця та купуйте товари тільки з накладним платежем – сплачуйте вартість товару після отримання та огляду.

Якщо ж ви або ваші рідні, близькі, друзі чи знайомі все-таки стали жертвами аферистів, негайно телефонуйте 102.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button