Суспільство

"Миколаївоблтеплоенерго" цього року вже спрямувало більше 22 млн грн на точки видачі води

У підприємства всього 79 точок, 75 з яких працює на населення

Цей материал також доступний

За 2023 рік ОКП «Миколаївоблтеплоенерго» витратило більше 22 мільйонів гривень на обслуговування точок видачі безкоштовної очищеної води, про що повідомив директор ОКП «Миколаївоблтеплоенерго» Микола Логвінов в ефірі телеканалу «Март».

«У нас всього 79 точок, 75 з яких працює на населення. Ми станом на 1 жовтня видали за цей рік 76 мільйонів літрів питної води. Точки працюють, служби працюють. Ці точки працюють цілодобово. З цих точок 44 працюють на свердловинах. Якщо немає тривалий час води у централізованій системі водопостачання, ми переключаємо на свердловини. Це ми робимо рідко, тому що бережемо свердловини, бо це резервне джерело водопостачання, і свердловини мають свій ресурс, потрібно багато коштів на їхнє утримання. Крім того, ми постійно проводимо аналізи води, вона є очищеною, проте відповідає вимогам для питної. У нас є декілька договорів на проведення лабораторних досліджень, в тому числі з Держпродспоживслужбою, тож про якість води, що видається, ми дбаємо», – розповів він.

При цьому він зауважив, що поки компенсації за програмою «Доступна вода» підприємство не отримало.

«Ми отримали компенсацію від міста частково за витрати на закупку хімії, деякого обладнання, мембран, але глобальної компенсації за питну воду ми не отримуємо – нам не компенсується електроенергія, заробітна плата працівників, лабораторні аналізи, податки за надра. Тобто програма «Доступна вода» ще не працює», – сказав він.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button