Суспільство

Нарешті встановлено межі охоронної зони для горизонтального дуба, що росте в Корабельному районі

Вік дерева складає 56 років

Цей материал також доступний

У Корабельному районі завершили роботи зі встановлення на місцевості меж ботанічної пам’ятки природи місцевого значення «Дуб Горизонтальний». Також сформовано витяг з Державного земельного кадастру про обмеження у використанні земель, про що повідомили в Управлінні екології та природних ресурсів Миколаївської ОДА.

«Цей об’єкт природно-заповідного фонду розташований у м. Миколаїв, парк «Дружба». Ботанічна пам’ятка природи місцевого значення «Дуб Горизонтальний» площею 0,05 га оголошена рішенням Миколаївської обласної ради від 9 березня 2023 року № 9 «Про оголошення територій і об’єктів природно-заповідного фонду місцевого значення – ботанічних пам’яток природи і ландшафтних заказників».

Дуб звичаний, або черешчатий має нетипову крону, що сформована горизонтально до поверхні землі, тому за деревом закріпилася назва Горизонтальний. Висота дерева становить 9,5 м, діаметр крони – 20 м., обхват стовбура – 250 см (на висоті 80 см), вік дерева – 56 років», – йдеться у повідомленні.

Також в ОДА додали, що встановлення на місцевості меж територій та об’єктів природно-заповідного фонду здійснюється на виконання Закону України «Про природно-заповідний фонд України» та є одним із пріоритетних заходів Комплексної програми охорони довкілля Миколаївської області на 2021-2027 роки.

Раніше повідмлялося, що на минулій сесії міськради було вирішено питання про визнання ботанічними пам’ятками природи місцевого значення та надання охоронного статусу трьом ділянкам (без вилучення земельних ділянок у їх власників або користувачів), де ростуть старі дуби (йдеться про так званий Горизонтальний дуб в парку “Дружба” в Корабельному районі, дуб на вул. Садовій та віковий дуб у мікрорайоні Темвод).

Нагадаємо, що нещодавно Екоінспектори підтвердили факт знищення дубів у парку «Дружба» та звернулися до поліції.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button