СуспільствоТема дня

Герої - поруч: «Карта» з Миколаївської ТРО до війни була дизайнером…

«Карта»-це на згадку про вільне, гарне, і цікаве минуле

Цей материал також доступний

Історію дизайнера у минулому, а нині офіцера бойового підрозділу на псевдонім “Карта” опублікувала пресслужба 123 бригади тероборони ЗСУ.

“До війни я була дизайнером і маркетологом, багато малювала і подорожувала. Працювала тренером з туризму та спортивного орієнтування. Подорожувала по Херсонській області, в околицях Олешок. Часто ходили в гори, а на байдарках якось допливли аж до Кінбурнської Коси. «Карта» – це на згадку про вільне, гарне, і цікаве минуле.

Наприкінці осені 2021 року вже було зрозуміло, що великої війни не уникнути, і тоді я прийняла рішення, що хочу долучитися до Війська і захищати рідний край.

В перші дні пішла добровольцем, хоча навіть не уявляла, чим буду займатися. Батьки були дуже здивовані моїм рішенням, але цей факт сприйняли нормально. Думаю, що вони пишаються мною”, – розповідає свою історію військовослужбовиця.

Спочатку Карту призначили на посаду бухгалтера, оскільки вона мала економічну освіту. Хоча робота в бухгалтерії вкрай важлива і потрібна та теплий кабінет, звісно, її це не влаштовувало. Тому вона перевелася до бойового підрозділу.

“З самого початку я продумала всі найгірші сценарії, що можуть статися зі мною, і моїми рідними, і в перші місяці великої війни це все морально пережила. Про смерть я не замислююся, просто служу і працюю. Інколи хочеться помалювати, але немає часу і можливості.

Я офіцер, і робота, здебільше, пов’язана із паперами. Працюю багато, від цього залежить життя і побут моїх побратимів.

Головне в моєму житті – допомагати іншим, тому я намагаюся працювати максимально ефективно. Військо дало мені відчуття потрібності. Не знаю, чим би тепер займалася, якби не одягла «піксель»”, – зізнається військова.

Нещодавно вона повернулась з планової відпустки. Як зазаначила Карта вона провела її максимально так, аби запам’ятати: їздила до Карпат, Києва, як і на службі, кожен день був розписаний похвилинно.

“З табельної зброї стріляю на «відмінно». В нашій бригаді дуже хороші інструктори, на заняттях з вогневої підготовки і тактики я була однією з кращих.

З приходом до Війська з’явилося дуже багато друзів. Завжди думала, що військові серйозні, грубі, але, коли почала служити, зрозуміла, що помилялася. Дуже гарні люди, дуже гарний колектив, по війні, впевнена, будемо і далі спілкуватися.

У військовому колективі цінується стресостійкість, позитивний настрій, і здатність виконувати поставлені завдання. Намагаюся бути вправною”, – розповідає Карта.

Як зізналась ввійськова, вона щомісяця донатить на Збройні Сили України, це заспокоює та дає енергію і настрій.

“Ми витримаємо, впевнена, що нам вистачить сил, аби перемогти, і я в це вірю!”, – пропрочить Карта.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button