Суспільство

Обласний бюджет отримав 670 мільйонів на будівництво водогону у Миколаєві

Це половина необхідних коштів, адже проект розрахований на два роки

Цей материал також доступний

З державного до обласного бюджету Миколаївскьої області надійшли 670 мільйонів гривень міністрів на будівництво нового водопроводу для Миколаєва. Про це на брифінгу повідомили в.о. директора департаменту містобудування, архітектури, капітального будівництва та супроводження проєктів розвитку Миколаївської ОВА Світлана Григор’єва та її заступник Олександр Нефьодов.

Світлана Григор’єва наголосила, що проект з реконструкції 12 частин водогону розрахований на 2 роки, наразі в бюджет надійшли кошти у розмірі 669 мільйонів 990 тисяч 54 гривні, які розрахована на цей рік.

“Кошти надійшли, але зараз триває робота укладання договорів і отримання дозвільних документів”, – зазначила вона.

“На даний час оформлюються дозвільні документи у підрядників на початок будівельних робіт з реконструкції. Слід зауважити, що діє нова система, і не так просто зробити все швидко”, – доповнив її Нефьодов.

Також Олександр Нефьодов прокоментував публікацію “Наших грошей” стосовно завищених цін на тендерах по реконструкції водогону.

“На сайтах багато прайсів бувають неактуальними. Якщо ви зателефонуєте, у вас запитають: який обсяг, терміни, якість. Учасник вкладає свої ризики у вартість матеріалів: зарплата, доставка, складування, тощо… Наприклад, логістика складається з двох показників: оптове складування – доставка до місця складування, та післяоптове – доставка на будівельний майданчик. Це ті витрати, які додаються до реальної ціни”, – зазначив він.

Крім цього, він зазначив, що коли учасники подають заявки на участь у тендерній закупівлі, вони попередньо знайомляться з умовами, обсягами та видами робіт і самі виставляють ціни.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button