Пригоди

Контрафакт: в Миколаєві вилучили безакцизні цигарки на понад 11 мільйонів гривень

Зловмисникам загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна

Цей материал також доступний

У Миколаєві 36-річний місцевий мешканець організував злочинне угруповання із числа бухгалтера, розвізника та п’яти продавців, яке у обласному центрі реалізовувало гуртовими та роздрібними партіями контрафактну тютюнову продукцію.

“У ході досудового розслідування правоохоронці встановили, що упродовж п’яти місяців фігуранти отримували товар поштовим сервісом, перевозили його до спеціальних, підібраних організатором, приміщень, використовували підроблені марки акцизного податку для надання сигаретам вигляду законного виготовлення та збували на території міста миколаївцям”, – повідомляє Відділ комунікації поліції Миколаївської області.

У рамках кримінальних проваджень, розпочатих за ч. 3 ст. 199 та ч. 3 ст. 28 ч. 1 ст. 204 Кримінального кодексу України, правоохоронці провели низку санкціонованих обшуків житлових та нежитлових приміщень на території обласного центру і у м. Нова Одеса. Під час слідчих заходів поліцейські вилучили понад 250 тисяч пачок безакцизних сигарет на загальну суму понад 11 мільйонів гривень, а також шість транспортних засобів, комп’ютерну техніку та інші докази злочинної діяльності фігурантів.

36-річного організатора слідчі затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Всім фігурантам – бухгалтеру, розвізнику та п’ятьом продавцям правоохоронці повідомили про підозру одразу за трьома статтями Кримінального кодексу України – ч. 3 ст. 28 “Вчинення кримінального правопорушення групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією” ч. 3 ст. 199 “Виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, що існують у паперовій формі, білетів державної лотереї, марок акцизного податку чи голографічних захисних елементів, вчинене організованої групою”, ч. 1 ст. 204 Кримінального кодексу України “Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів”.

Зловмисникам загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Поліцейські встановлюють шляхи надходження контрафактного товару до зловмисників.

Триває досудове розслідування.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button