Суспільство

У Миколаєві вперше з початку повномасштабної війни відкрито Університет третього віку

На навчання в Миколаєві зареєструвались 317 студентів віком 60+. ВІДЕО

Цей материал також доступний

У Миколаєві в 2023 році (восени) вперше від початку повномасштабного вторгнення рф відкрив двері Університет третього віку. Цьогоріч на навчання записалися 317 студентів золотого віку. Філії університету вже працюють в кожному районі, – передають в Миколаївській міській раді.

В Університеті третього віку навчаються студенти від 60 років. Заняття проходять на базі відділень денного перебування міського територіального центру соціального обслуговування. Такий університет вже відкрився у кожному районі міста. Найбільша кількість студентів – у Корабельному, там навчатимуться біля третини всіх зареєстрованих у відділенні громадян.

До відділення денного перебування Корабельного району міського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) запрошують всіх не працюючих пенсіонерів за віком, осіб з інвалідністю (від 18 років), внутрішньо переміщених осіб на факультети «Університету третього віку»:

1. Філологічний.
2. Літературно – музичний.
3. Здоровий спосіб життя.
4. Комп’ютерно-інформаційний.
5. Культурно-дозвілева діяльність та рукоділля.
6. Соціально-психологічний.

За адресою: пр. Богоявленський, 301/2. Тел.: 64-50-61.

Нагадаємо, ми писали:
Багато цікавого: в Корабельному запрошують на заняття в “Університет третього віку”. ВІДЕО

12 жовтня урочисте відкриття відбулося для відвідувачів закладу Інгульського району.

Майбутні студенти демонстрували свої таланти та здібності, вражали енергією та завзяттям. В програмі були спортивний флешмоб, пісні різного жанру, гуморески та танці. Привітали відвідувачів закладу з початком навчання й відомі у місті виконавці: заслужений артист України Олександр Сичов, керівник ансамблю “Вільні козаки” Миколаївської обласної філармонії Федір Сичов та солістка народної вокальної студії міського Будинку вчителя Наталя Ковальова.

Університет третього віку в Інгульському районі

“На деяких факультетах наші студенти самі можуть проводити майстер-класи по рукоділлю, наприклад, народознавству, передавати свій досвід і вміння. Ми завжди йдемо на зустріч нашим відвідувачам. У нас люди поважного віку живуть активним життям, тут у них друзі, однодумці. Ми намагаємося, щоб наша соціальна сфера відрізнялась перш за все людяністю та толерантністю. Ми прагнемо створити для наших відвідувачів комфорт. І вони з великим бажанням приходять до нас, отримують знання, спілкування й увагу”, – розказує Сергій Бондаренко.

Заняття триватимуть до травня, після чого відбудеться випускний з врученням сертифікатів про закінчення. За бажанням студенти можуть залишитися на другий рік і повторно пройти курс.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button