ПолітикаСтаттіСуспільство

Арестович виступив з критикою влади та закликав до виборів в Україні

За його оцінкою, керівництво України "вичерпало межі своєї компетенції давно"

Цей материал також доступний

На своїй сторінці у ФБ Олексій Арестович опублікував пост МОНОПОЛІЯ НЕКОМПЕТЕНТНОСТІ, в якому припустився до жорсткої критики влади під час війни з рф:

Українська влада зробила відразу кілька помилок, що загнало ситуацію в «стратегічний глухий кут», заявив колишній радник офісу президента України Олексій Арестович. За його словами, країні потрібні вибори, а ті, хто виступають проти них, незабаром самі «почнуть молитися» на цю «єдину надію виходу зі стратегічного глухого кута».

«Коли я створював завищені очікування від нашого контрнаступу, я робив це, покладаючись на розрахунки. Тоді ці очікування не видавались завищеними, відомі мені цифри обіцяли значний успіх. Але ми припустилися низки помилок, які, і це треба визнати <…>, загнали ситуацію в стратегічний глухий кут», — написав Арестович у своєму телеграм-каналі.

За його словами, на полі бою було зроблено дві головні помилки:

  1. Було витрачено багато військ, техніки, ресурсів «заради міфу про “Фортеце Бахмут”». Цих військ «сьогодні не вистачає на півдні», де прорив дав би Україні «стратегічний успіх у війні та захоплення стратегічної ініціативи — політичної, моральної, військової», вважає Арестович.
  2. Не було збудовано великих оборонних міркувань, подібних до «лінії Суровікіна» на всіх ділянках фронту, де українські сили ведуть оборону. На думку Арестовича, такі споруди дали б змогу «різко підняти бойову стійкість» українських військ.

У зв’язку з цим Арестович зазначив, що «блискучий початок аж ніяк не означає блискучий кінець». Він підкреслив, що рішення про перенаправлення військових зусиль та будівництво стратегічного масштабу оборонних рубежів та районів могло ухвалити лише політичне керівництво, але не військове.

Колишній радник офісу президента України вважає, що мали місце і «стратегічні помилки у державному управлінні, зовнішній та внутрішній політиці». Він перерахував такі фактори, як:

  • корупція,
  • реальна перспектива скорочення допомоги Україні,
  • закручування гайок усередині країни,
  • руйнування відносин із найближчими сусідами.

«Тепер ми в безвиході. <…> Наше керівництво глушить бізнес, громадянські свободи та політичних конкурентів, свариться із сусідами та основними партнерами, заохочує корупцію», — вважає Арестович.

За його оцінкою, керівництво України “вичерпало межі своєї компетенції давно”.

«Чекати від них на адекватні рішення, що відповідають обстановці, вже не доводиться. Вони навіть правду народу сказати не хочуть – не буде жодних кордонів 91-го року, і Криму не буде найближчим часом, а буде оборона, кров, піт, сльози», – вважає він.

Арестович додав, що в країні «йде закручування гайок, втирання окулярів та переслідування тих, хто каже людям правду». “От чому партнери наполягають на виборах”, – йдеться у повідомленні.

«Бо наше керівництво вичерпало межу компетенції, загнало ситуацію в глухий кут і продовжує наполягати на своїй помилковій політиці. Воно веде нас до катастрофи. Ось чому на виборах наполягаю я», – додав Арестович.

За його словами, вибори «дають надію провести перезавантаження, зруйнувати монополію некомпетентності та дати шанс тим, хто здатний приймати рішення, що відповідають реальній обстановці».

«Я добре розумію побоювання людей, які бояться, що вибори під час війни – це загроза внутрішніх потрясінь. <…> Але, повірте, протягом найближчих кількох місяців, навіть ті, хто заперечує проти виборів категорично, почнуть молитися на них — як на єдину надію виходу зі стратегічного глухого кута», — резюмував Арестович.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button