Пригоди

Представився співробітником банку: шахрай ошукав мешканку Миколаївщини на 26 тисяч

Зловмисник заявив потерпілій, що відбувся збій її онлайн-банкінгу

Цей материал також доступний

До Баштанського районного відділу поліції надійшло звернення від 40-річної жительки Баштанської громади про те, що вона стала жертвою афериста, повідомляє Баштанський районний відділ поліції.

Потерпіла розповіла правоохоронцям, що їй зателефонував невідомий, який представився працівником банку, та повідомив, що відбувся збій її онлайн-банкінгу. Для відновлення його функціонування жінці потрібно перезавантажити мобільний додаток та надати незнайомцю код, який їй надійде у SMS-повідомленні. Жінка виконала усі вказівки співрозмовника і згодом отримала сповіщення про списання із її карткового рахунку 26 тисяч 450 гривень.

За вказаним фактом слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 4 ст. 190 КК України “Шахрайство”. Санкція статті передбачає позбавлення волі до восьми років.

Шановні громадяни! Правоохоронці вкотре застерігають – не проводьте будь-яких банківських операцій за вказівками невідомих співрозмовників чи надісланих повідомлень. Обов’язково перевіряйте інформацію, яку ви отримуєте у телефонній розмові чи за допомогою повідомлень. Для цього зателефонуйте на «гарячу лінію» банку або ж особисто відвідайте фінустанову та вирішить питання з фахівцями.

Якщо ж ви все таки стали жертвою шахрайської схеми, одразу зверніться до найближчого відділення поліції або телефонуйте на спецлінію 102.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button