Пригоди

Миколаївці, обережно! У магазинах може з'явитися кава з пестицидом

До України потрапила небезпечна зелена кава

Цей материал також доступний

До Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області надійшло інформаційне повідомлення, отримане по системі швидкого оповіщення щодо харчових продуктів та кормів (RASFF) стосовно виявлення хлорпірифосу в органічній зеленій каві (походженням з Гондурасу), що експортувалась з Німеччини (відправник: Rehm & Benecke Coffee GmbH & Co., Hamburg) до України (отримувач: ТОВ «Кофітон», м. Київ).

“Згідно статті 20 Закону України “Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів” оператори ринку зобов’язані вилучати та/або відкликати у встановлених законом випадках харчові продукти, які перебувають в обігу, якщо встановлено, що ці продукти можуть спричинити шкідливий вплив для здоров’я людини, та письмово інформувати компетентний орган про виявлені невідповідності та вжиті заходи. У разі виявлення вищезазначеної продукції в обігу, просимо негайно інформувати Головне управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області: т/факс (0512) 30-43-25, (0512) 30-43-14 та e-mail: dpssmykolayiv@dpssmk.gov.ua, viddilbhp@dpssmk.gov.ua”, – сказано в повідомленні Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області.

Хлорпірифос є діючою речовина багатьох розповсюджених інсектицидів широкого спектра дії. Незважаючи на нещодавно введені істотні обмеження його застосування в домашніх умовах у низці країн, він залишається дуже широко вживаним пестицидом.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button