Пригоди

У Миколаєві збільшується кількість батьків, які неналежно виконують свої обов'язки

"Наразі діток повно в місті... лише кілька садочків працюють", - чиновниця

Цей материал також доступний

У Миколаївській області станом на 8 жовтня 2023 року на обліку Служб у справах дітей перебуває понад дві з половиною тисячі дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах. В обласному центрі за дев’ять місяців 2023 року вже набули такого статусу 686 дітей.

Пріоритетним серед форм сімейного виховання є усиновлення, також соціальні працівники намагаються влаштувати дітей до родин патронатних вихователів, про що в ефірі “Українського радіо: Миколаїв” розповіла начальниця Служби у справах дітей Миколаївської міської ради Юлія Кравченко. За її словами, кількість випадків неналежного виконання батьками своїх обов’язків у Миколаєві побільшало, у порівнянні з 2022 роком.

“Пов’язуємо з тим, що багато дітей виїхали з батьками за межі Миколаєва. Наразі діток повно в місті, навчання онлайн, лише кілька садочків працюють. Є родини, які не виправляються: пиячать, кидають дітей напризволяще, не годують їх, не виховують. Ми вимушені відбирати діток з таких родин. І дуже потребуємо патронатних родин”, — розказала очільниця Служби у справах дітей.

Ті, хто вирішив стати патронатним вихователем, – каже Юлія Кравченко, – можуть звертатися до районних Служб у справах дітей. Патронат має фінансову підтримку від держави.

“Наприклад, якщо дитина протягом місяця буде проживати в цій родині, то патронатний вихователь отримуватиме 13 420 гривень, плюс ще соціальну допомогу на одну дитину — два з половиною прожиткових мінімуми на дитину до шести років, це 5 680 гривень, на дитину від шести до 18 років — 7 082 гривні. Ми дуже шукаємо такі родини”, — зазначила Юлія Кравченко.

Патронатним вихователем може стати людина, яка має позитивний досвід у вихованні своїх дітей, яка має добровільного помічника, що проживає з нею на спільній площі, а також має відповідні житлові умови та певні морально-етичні якості.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button