Суспільство

Миколаївщина відзначила День захисників та захисниць України

Слава захисникам і захисницям України!

Цей материал також доступний

У неділю, 1 жовтня, Україна вперше відзначає День захисників та захисниць у нову дату. З цієї нагоди на Соборній площі Миколаєва розгорнули три прапори – державний стяг та прапори міста й області.

У заході взяли участь військовослужбовці, представниками силових відомств, обласної й місцевої влади та небайдужі миколаївці. Про це повідомили в Миколаївській ОВА.

На початку під виконання Державного Гімну України військовим оркестром 406-ї окремої артилерійської бригади ім. генерал Хорунжого Олексія Алмазова було урочисто піднято Державний Прапор України.

З усією країною хвилиною мовчання присутні разом вшанували подвиг співвітчизників – тих, хто віддав своє життя заради нашої свободи та тих, хто продовжує боронити державу.

 

Перший заступник начальника Миколаївської обласної військової адміністрації Георгій Решетілов висловив слова подяки всім, хто наближає українську перемогу.

“Вітаємо захисників та захисниць! Вітаємо мужніх, сильних, кращих. Дякуємо Збройним силам України, правоохоронним органам, рятувальникам, волонтерам та всім, хто докладає максимальних зусиль для Перемоги. Але в першу чергу тим, хто зі зброєю в руках захищає нашу країну”, – сказав він.

“Крім того, відбулося покладання квітів до меморіального комплексу «Струни пам’яті». Слава захисникам і захисницям України! Разом до Перемоги!”, – повідомили в ОВА.

День захисників України почали відзначити 14 жовтня з 2015 року. Цього ж дня відзначалося свято Покрова Пресвятої Богородиці, яка вважається покровителькою українських козаків. Також 14 жовтня — це офіційний день заснування Української повстанської армії. У 2023 році Президент Зеленський своїм указом змінив дату святкування Дня Захисників та Захисниць на 1 жовтня. Свято змінило дату через реформу церковного календаря. З 1 вересня ПЦУ переходить на новоюліанський церковний календар, де всі свята відзначаються на 13 днів раніше.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button