Пригоди

Сєнкевич назвав дві вагомі причини, чому миколаївці не повертаються в рідне місто

Відсутність питної води і постійна загроза ракетних обстрілів, через що діти не можуть навчатися офлайн

Цей материал також доступний

У миколаївців є дві вагомі причини, щоб не повертатися в рідне місто, про що в ефірі “Радіо Свобода” заявив міський голова Олександр Сєнкевич.

“Місто з 12 квітня 2022 року знаходиться без питної води. Ми досі знаходимосі з технічною водою, досі люди з пластиковими п’ятилітровими пляшками ходять по місту, набираючи у місцях подачі безкоштовної питної води, піднімають собі на поверхи і взагалі готують їжу та п’ють лише цю очищену воду, яку отримують на вулицях міста, як це було під час Другої світової війни. Досі у трубопроводі технічна вода, яка має підвищений рівень солі. І це не дає можливості говорити про те, що миколаївці будуть тотально повертатися. Ну і неможливість навчатися дітям офлайн також внесла свої корективи до планів людей, які хотіли повернутися до міста, і вони знову поїхали з міста по Україні або за кордон”, – сказав він.

Також він додав, що останні ракетні обстріли міста показали, що Миколаїв знаходиться в небезпечній зоні, а російські окупанти можуть зненацька вдарити балістичніми ракетами.

“Коли мене миколаївці запитують, чи можна повертатися, я їм говорю, що не можу брати відповідальності за ваші рішення, але беріть до уваги ці останні події (ракетні обстріли міста – прим.) і те, що сьогодні в Миколаєві школи досі працюють в онлайн-режимі, тому що досі знаходимося в зоні ураження балістичними снарядами, які можуть прилетіти до того, як ми можемо сховати дітей” , – сказав він.

 

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button