Пригоди

Миколаїв за час російського вторгнення допоміг військовим на 600 мільйонів гривень, - мерія

Це без врахування переданої техніки

Цей материал також доступний

За час після початку повномасштабного російського вторгнення місто Миколаїв за рахунок міського бюджету уже допомогло військовим на загальну суму близько 600 мільйонів гривень. Про це повідомила директор департаменту фінансів мерії Віра Святелик під час засідання планово-бюджетної комісії Миколаївської міської ради, повідомляють “НикВести”.

“Близько 600 мільйонів гривень виділених коштів, та є ще техніка, яка теж коштує”, — повідомила Святелик.

Міський голова Олександр Сєнкевич, у свою чергу, звернувся до депутатів з інформацією про плани виділити в рамках найближчого перерозподілу міського бюджету кошти на допомогу військовим та іншим службам. Зокрема, мер запропонував замість висаджування нових дерев, спрямувати 7 мільйонів гривень на купівлю пікапів для військових підрозділів.

Окрім того, Сєнкевич повідомив, що в проекті рішення про перерозподіл коштів бюджету Миколаєва пропонується направити гроші на купівлю ще 7 автомобілів.

“5 з них у нас запросила конкретно одна організація — Головне управління розвідки Міністерства оборони України. За підписом Кирила Буданова до мене надійшов лист, щоб ми з вами допомогли проводити роботу, яка направлена на звільнення наших територій”, — сказав Сєнкевич.

Він зазначив, що Миколаїв буде допомагати ЗСУ і надалі, якщо у бюджеті будуть на це кошти.

“Я думаю, що це не буде якимось сюрпризом чи несподіванкою, що Миколаїв допомагав, допомагає і за можливості буде допомагати. Звичайно, якщо у нас заберуть всі гроші — ми не зможемо допомагати”, — сказав Сєнкевич.

Він повідомив, що у разі позбавлення міста доходів від сплати ПДФО військовослужбовцями, місто не зможе їм допомагати з купівлею квартир у наступному році.

“Частини до нас звертаються і зараз, і вже на наступний рік. І питають у мене, чи буде у нас програма з придбання квартир для військовослужбовців, яка була у цьому році. Всім я відповідаю: на жаль, ні”, — сказав міський голова.

Олександр Сєнкевич заявив, що Миколаїв — один з лідерів серед міст по Україні за об’ємами допомоги Збройним Силам України у співвідношенні до об’єму місцевого бюджета.

“Можна казати, який поганий Сєнкевич, які погані 54 депутати разом з ним, але Миколаїв посідає лідерські позиції у відношенні бюджет міста — допомога армії. Є міста, які постраждали в десятки разів менше, але і в десятки разів менше допомогли нашим Збройним силам”, — сказав Сєнкевич.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button