Пригоди

Україна хоче свій аналог російських ракет "Калібр" та X-101, - The Economist

Поки не повыдомляється, на якій стадії розробки ці аналоги

Цей материал також доступний

Україна хоче мати аналог російських крилатих ракет “Калібрі” та Х-101, про що це пише видання The Economist, посилаючись на джерело в Генштабі Збройних сил Украъни.

У матеріалі розповідають про розроблену Україною зброю, за допомогою якої, зокрема, вдається завдавати успішних ударів по незаконних об’єктах росіян в окупованому Криму. Журналісти пишуть про нову версію ракети “Нептун” та нагадують про далекобійні ракети від західних союзників: британські Storm Shadow і французькі SCALP. Є й ті, які перебувають на стадії розробки.

“Великі зміни полягають у тому, що ми отримали нові ракети і розвіддані. Як тільки у нас з’являється ціль, і ми можемо її вразити, саме це ми і робимо. Ми хочемо аналог російських “Калібрів” і Х-101″, — заявив неназваний співрозмовник видання.

За його словами, “швидкість, маневровість і скритність цієї зброї ускладнюють її перехоплення”.

31 серпня президент Володимир Зеленський заявив, що далекобійна зброя українського виробництва влучила в ціль російських окупантів з відстані в 700 кілометрів, але про яку ціль ідеться, невідомо. 700 кілометрів — приблизна відстань від України до Пскова, де в ніч на 30 серпня прогриміли вибухи на аеродромі. Головне управління розвідки Міноборони підтвердило знищення чотирьох російських літаків Іл-76.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button