Пригоди

Окупаційні війська рф атакували острів Зміїний керованими авіабомбами, - Сили оборони півдня України

Про це йдеться в оперативному зведенні на ранок 24 вересня

Цей материал також доступний

Оперативна обстановка в зоні відповідальності Сил оборони півдня України залишається динамічно напруженою. В діях противника ознак формування наступальних угруповань не виявлено. Триває контрбатарейна боротьба. Ворог тероризує місцеве населення правобережжя скиданням осколкових боєприпасів з дронів, підвищує активність тактичної авіації.

Про це повідомляє пресслужба Сил оборони півдня України 24 вересня.

За минулу добу по населених пунктах Херсонського та Бериславського районів нанесено 4 авіаційно-бомбових удари із застосуванням 26 керованих авіабомб. Зруйновано 6 і суттєво пошкоджено понад 40 приватних будинків, адміністративні будівлі соціальної інфраструктури, господарчі споруди. Інформація про постраждалих уточнюється.

Із застосуванням дронів ворог здійснив 12 скидів осколкових боєприпасів. Літнього чоловіка з важкими пораненнями доставлено до лікарні.

Протягом доби окупаційні війська 58 разів обстріляли правобережжя Херсонщини, а також акваторію Дніпро-Бузького лиману на Миколаївщині, використали понад 310 снарядів. Під ворожим вогнем перебували щонайменше 7 населених пунктів. Внаслідок обстрілів 1 цивільний загинув, 2 поранено, зруйновано 1 будинок, пошкоджено близько десятка приватних будинків та лінія електропередач.

В морі ворог також намагається загострювати обстановку, тричі застосовував авіацію в напрямку Зміїного, скинувши 4 керовані авіабомби.

Корабельне угруповання ворожого недофлоту розгорнуто в кількості 8 одиниць в Чорному та 1 – в Азовському морях. Ракетоносії, які вчора виходили на чергування, звечора заведені в пункти базування. Але рівень ракетної загрози залишається високим.

Сили оборони півдня продовжують виконання вогневих завдань. За минулу добу ворогу завдано наступних втрат:

– 13 окупантів;

– 1 самохідна артилерійська установка “Мста-С”

– 4 гармати;

– 2 безпілотні літальні апарати типу “Орлан-10”;

– 3 одиниці автомобільної техніки;

– 2 човни.

Знищено ще 2 польові пункти боєпостачання.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button