Суспільство

З метою зменшення аварій: в Миколаєві впровадять схему «Турбо-кільце»

Повідомляє Департамент ЖКГ Миколаївської міськради

Цей материал також доступний

З метою зменшення кількості конфліктів та, відповідно, кількості аварій на дорогах в Миколаєві запровадять вид кільцевої розв’язки зі спіральними смугами руху, схему руху під назвою “Турбо-кільце” або “Турбо-карусель”.

Про це повідомляє Департамент житлово-комунального господарства Миколаївської міської ради.

“Кожен водій знає, наскільки складно проїхати будь-яке перехрестя доріг чи вулиць з підвищеним рівнем інтенсивності руху, особливо на кільцевих розв’язках. Тому з метою зменшення кількості конфліктів та, відповідно, кількості аварій, спеціалісти комунального спеціалізованого монтажно-експлуатаційного підприємства спільно з проєктною організацією “Агрофон-проєкт” та управлінням патрульної поліції в Миколаївській області розробили та незабаром впроваджуватимуть схему руху під назвою “Турбо-кільце” або “Турбо-карусель””, – йдеться в повідомленні.

Така схема руху буде запроваджена в Миколаєві на розв’язках з круговим рухом: проспект Центральний – проспект Богоявленський – вулиця Херсонське шосе та проспект Миру – проспект Богоявленський – вулиця Погранична.

“Турбо-кільце” – це вид кільцевої розв’язки зі спіральними смугами руху, який передбачає можливість вибору необхідної смуги для проїзду ще до в’їзду на кільце. Водіям необхідно уважно визначати правильний вибір смуги, користуючись дорожніми знаками та горизонтальною розміткою.

Як зазначили в департаменті ЖКГ, вказані “Турбо-кільця” дуже успішно впровадили у місті Одеса, не зважаючи на значну інтенсивність руху.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button