Пригоди

6 тисяч доларів за безкоштовну операцію: у Київському Інституті урології викрили хабарника

Слідчі дії тривають

Цей материал також доступний

Начальника одного з відділів Інституту урології у Києві підозрюють у вимаганні хабаря за операцію та післяопераційне лікування пацієнта. За даними слідства, посадовець вимагав у жінки 6 тисяч доларів за лікування її батька, повідомила пресслужба Київської міської прокуратури.

“За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру начальнику відділу ДУ “Інститут урології ім. академіка О.Ф. Возіанова” за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

Під час контролю за вчиненням злочину начальника відділу затримали у порядку ст. 208 КПК України під час передачі неправомірної вигоди”, – кажуть у прокуратурі.

За даними слідства, посадовець висунув вимогу жінці про надання йому 6 тис. доларів США за проведення операції та забезпечення післяопераційного лікування її батькові.

Жінка, будучи обмеженою у виборі лікувального закладу, була змушена погодитися на незаконну вимогу, попри те, що проведення таких операцій фінансується за рахунок держави.

За місцем роботи та проживання затриманого проведено обшуки. У ході слідчих дій у службовому кабінеті посадовця виявили 250 тис. гривень та 3600 доларів США, а за адресою його проживання – ще понад 40 тис. доларів США та близько 200 тис. гривень.

Слідчі дії тривають. Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button