Суспільство

Через здорожчання енергоносіїв в Миколаєві підвищиться ціна на хліб, - директорка хлібозаводу

Попередньо підвищення ціни відбудеться із 26 вересня

Цей материал також доступний

Ціна на продукцію Миколаївського хлібозаводу №1 подорожчає на п’ять відсотків. Попередньо підвищення ціни відбудеться із 26 вересня, але цей крок потрібно ще обґрунтувати та узгодити з партнерами підприємства.

Про це в ефірі “Суспільне. Спротив” розповіла директорка Миколаївського хлібозаводу №1 Олена Ракова.

За її словами, підвищення ціни на хлібобулочні вироби спричинило здорожчення енергоносіїв, відповідно й вартості сировини.

“Тому ми також плануємо збільшувати ціни на п’ять відсотків, хоча сьогодні необхідність набагато більше підвищувати. Але ми враховуємо ситуацію в країні, розуміємо фінансову спроможність населення. У гривнях здорожчення буде до однієї гривні”, — сказала Олена Ракова.

Керівниця Миколаївського хлібозаводу каже, що ціну на продукцію також формують такі складові, як вартість на борошно, що становить майже 40 відсотків витрат, логістика, зарплата працівникам, ціна на пакувальні матеріали, на газ тощо.

“Плануємо підвищення із 26 вересня, але спочатку ми повинні узгодити із нашими партнерами, із національними мережами. Тому це питання не так, що ми прийняли рішення і підвищуємо ціни, ми працюємо з партнерами і узгоджуємо з ними ці кроки,” — зазначила директорка.

Зі слів Олени Ракової, підприємство продовжує працювати із World Food Programme, що створена ООН з метою безплатного забезпечення харчовими продуктами жителів Миколаєва та області.

“Середня ціна на хліб пшеничний і житньо-пшеничний за статистикою у Миколаєві найнижча на кілограм продукції, становить 22 гривні 70 копійок. Ми й так працюємо на сьогодні із Всесвітньою продовольчою компанією, де є соціальний хліб. Ми із початку надаємо на тендер ціну таку, щоб конкурувати. І вона і так вже соціальна. Возимо хліб не тільки по Миколаєву та області, а й по інших областях”, — говорить керівниця заводу.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button