СуспільствоТема дня

"Вирвали "з м’ясом": адміністрація вивезла обладнання дитячого майданчика, яке мешканці робили власним коштом

"Балабанівка залишилася без останнього дитячого майданчика!", - обурені люди

Цей материал також доступний

Мешканці Корабельного району міста Миколаєва, що проживають в мікрорайоні Балабанівка, попри війну і величезні втрати намагаються зробити світ навколо себе кращим, подарувати піклування майбутньому поколінню, аби діти не відчували себе покинутими й непотрібними, а мали де зібратися для спілкування та ігор. Але, за словами одного з небайдужих мешканців, місцева влада при цьому не допомагає, а навпаки…

“Через військову агресію було вщент зруйновано будівлю місцевої школи; зачинена будівля бібліотеки також зазнала руйнування, але люди з сім’ями все одно повертаються до рідних домівок! І єдиний дитячий майданчик, який знаходився на подвір’ї бібліотеки, ми вирішили відновити власним коштом! Було зроблено чимало: за власний кошт ми відновили навіси з полікарбонату (у добрих людей знайшовся), розчистили майданчик від бур’яну та колючих кущів, прибрали сміття та засипали воронку від снаряду… І жителі радісно повернулися до нього!”, – повідомив до редакції Кorabelov.infо один з місцевих активістів.

Балабановка детская площадка возле библиотеки (архив)

“Та коли діти почали відпочивати і гратися на гойдалках, адміністрація бібліотеки згадала про занедбаний та покинутий ними же майданчик! Вони його вже розподілили між іншими бібліотеками в Кульбакино та Ш. Балці. В ті місця, де хоч якось можна організувати дитячий відпочинок. Спочатку були демонтовані столи з навісами (полікарбонат на яких ми і відновили) та вивезені в невідомому напрямку. Деякий час гойдалки та гірка ще стояли.

Не довго вагаючись, ми забили сполох – адже тоді в усьому мікрорайоні не залишиться більше місця для дитячого відпочинку! Написали колективного листа зі зверненням до адміністрації району, зібрали багато підписів та зареєстрували його.

Через деякий час мені подзвонили та сказали, що ми надто пізно звернулися та рішення вже прийнято, мовляв “ми будемо колись робити дитячий майданчик біля лісу”, на самому краю мікрорайону, не назвавши, звісно, ніяких дат. Але офіційної відповіді, яка мала би бути за законом, ми так і не отримали навіть через декілька місяців.

І ось, нещодавно остаточно було знесено останні гойдалки. Вирвані «з м’ясом» дитячі атракціони, демонтовано стіл для настільного тенісу, на якому часто гуляли місцеві діти та дорослі.

те, що залишилося від дитячого майданчика біля бібліотеки в Балабанівці
те, що залишилося від дитячого майданчика біля бібліотеки в Балабанівці

Ось так наша влада остаточно закрила можливість дітей на їх відпочинок, на повернення сімей. Вертатися туди, де немає школи, дитячий садочок та бібліотека зачинені, а дітям залишається тільки бавитися на проїзних частинах? Жорстока та обурлива поведінка місцевої влади просто приголомшує! Як, вважаєте, слід відноситися до такого місцевим мешканцям, які з самого початку війни залишалися на місці та чекали, коли і тут буде знов лунати дитячий сміх?”, – написав Антон Колбасюк.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button