Суспільство

"Ми маємо знати цих людей": відбулася презентація Почесної відзнаки «За оборону Миколаєва»

Загалом було подано більше п’ятдесяти ескізів та творчих пропозицій

Цей материал також доступний

У Миколаєві презентували Почесну відзнаку міського голови “За оборону Миколаєва”, про що повідомила пресслужба міської ради. Нагороду вручатимуть захисникам нашого міста – людям, які з перших днів повномасштабної агресії рф об’єдналися, готові дати відсіч ворогу.

“Попри всі застереження, ніхто не міг подумати, що в 21 сторіччі можливе таке кровопролиття. Що одна з країн, яка мала гарантувати нашу безпеку, вчинить повномасштабне вторгнення і почне вбивати українців, розповідаючи про якусь “боротьбу з нацизмом”. Згадуються перші дні, коли прості містяни почали будувати оборонні споруди, виготовляти протитанкові їжаки. То був вирішальний час. Ми маємо знати цих людей, тому прийнято рішення заснувати спеціальну нагороду “За оборону міста Миколаєва”, – зазначив мер Олександр Сєнкевич.

Почесна відзнака виготовлена у вигляді хреста, форма якого нагадує старовинні козацькі хрести. На аверсі медалі зображено скульптуру Святого Миколая. У центральній частині хреста над скульптурою міститься напис “За оборону Миколаєва”. Зліва від скульптури – цифри “20”, праворуч — цифри “22”, що разом відображають 2022 рік, у якому відбувалися бойові дії з оборони Миколаєва. Планка медалі оформлена стрічкою, що символізує прапор Миколаєва: дві сині вертикальні хвилясті лінії на білому фоні. Відзнака “За оборону Миколаєва” має два ступені.

Начальник управління з питань культури та охорони культурної спадщини Юрій Любаров розповів, що у розробці ескізу нагороди взяли участь 7 миколаївських художників, скульпторів та геральдистів. Загалом було подано більше п’ятдесяти ескізів та творчих пропозицій.

Варіантів було багато, зокрема, настінні, настільні відзнаки. Для виготовлення обрано ескіз миколаївського скульптора Ярослава Ряснянського”, – сказав Любаров.

презентація відзнаки "За оборону Миколаєва"
презентація відзнаки “За оборону Миколаєва”

Перші медалі можуть вручити вже 1 жовтня, у День захисників і захисниць України.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button