Суспільство

Головні акценти - оборона України і соцсфера: Уряд ухвалив проєкт бюджету на 2024 рік

Буде ще більше зброї та техніки

Цей материал також доступний

Уряд ухвалив проєкт бюджету на 2024 рік із власними доходами загального фонду бюджету в 1 трлн 560 млрд гривень та видатками загального фонду в 3 трлн 108 млрд гривень. Проєкт мають подати у Верховну Раду. Про це 15 вересня повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Ключовий акцент цього проєкту — оборона й безпека нашої країни. Понад половину всіх ресурсів бюджету спрямують на забезпечення оборони й безпеки України — 1 трильйон 685 млрд гривень. Ця сума на 113 млрд гривень більша, ніж цьогоріч.

“Буде ще більше зброї та техніки. Більше дронів, боєприпасів, ракет. Так само як і цьогоріч, кожна копійка податків громадян та бізнесу піде на забезпечення наших Сил безпеки й оборони”, – зазначив Шмигаль.

Другий пріоритет — це соціальна сфера. Видатки бюджету складуть 469 млрд грн, що на 25 млрд більше, ніж цього року.

Третій пріоритет — медицина та освіта. На сектор освіти виділяємо 179 млрд грн, і це на 23 млрд більше, ніж цього року. На медицину — 202 млрд грн, що на 24 млрд перевищує видатки 2023 року.

Четвертий пріоритет — підтримка ветеранів. Видатки за цією програмою збільшуємо удвічі — з 6,8 млрд грн у 2023 році до 14,3 млрд грн у наступному.

П’ятий пріоритет — це відновлення нашої економіки. Жодного підвищення податків не передбачається. Уряд продовжує програми пільгового кредитування, програму безповоротних грантів єРобота, підтримку українських стартапів. Також запускаємо нові програми для індустріальних парків, для реалізації інвестиційних проєктів, для підтримки українського виробника”, – анонсував прем’єр-міністр.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button