ЕкономікаСуспільствоТема дня

Замість "бруківки та стадіонів": військовий бюджет додатково отримає 150 млрд, - експерт

Фінансові аналітики та експерти прогнозують збільшення військового бюджету України на 150 млрд грн через перенаправлення грошей “з бруківки та стадіонів” до державного бюджету:

“Бачу, нарешті, Мінфін, дивлячись на катастрофу з фінансуванням військових витрат на 2024 рік, взявся за розум і почав оптимізувати найперші статті, які приходять на думку. Отже, Кабміном ухвалено рішення перенаправити всі військові зарплати до державного бюджету починаючи з 1 жовтня 2023 року до кінця 2024 року.

У 2023 році я оцінюю за 3 місяці суму, яка потрапить на військові цілі, а не бруківку стадіони близько 30-35 млрд гривень.

У 2024 році – додатково 120-130 млрд. до військового бюджету мінімізуючи величезні профіцити місцевих бюджетів, які за 7 місяців 2023 року досягли 81 млрд. гривень.

Крім цього, Кабмін вирішив перенаправити 95 млрд гривень дорожнього фонду до загального фонду державного бюджету в 2024 році, що також дозволить фінансувати армію замість доріг.

Концентрація ресурсів на перемозі у війні замість шаленого розбазарювання – це дуже правильні стратегічні рішення!”

Нагадаємо, ми писали, що Сєнкевич та депутати міськради під час війни – проти передання податків з військових до бюджету держави:

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button