Суспільство

Програмою з обміну лампочок на Миколаївщині скористалися сотні тисяч мешканців

Ця програма - спільний проєкт Уряду України та ЄС

Цей материал також доступний

13 вересня 2023 року відбувся брифінг керівника Миколаївської дирекції АТ “Укрпошта” Єгора Косорукова, на якому він повідомив про закінчення поєкту з обміну лампочок розжарювання на LED-лампи для населення. Наразі цією програмою скористалась велика кількість мешканців області, яка вимірюється в сотнях тисячах.

“Особисто я чекав, що більше населення проведе цей обмін. Але цифра все одно в сотнях тисяч, це тільки в Миколаївській дирекції”, – повідомив Косоруков.

Обмін лампочок розжарювання на більш економні LED-лампи для населення стартував з минулого року, коли Україна шукала шляхи економії електроенергії через російські удари по енергетичній системі. Ця програма – спільний проєкт Уряду України та ЄС.

“Дуже цікаві лампочки ми отримували, вони усі були абсолютно різні, різні постачальники, різні держави допомагали Україні з цього питання. Є навіть величезні економічні лампочки. Сьогодні, до речі, ми ще певну кількість лампочок, якщо не помиляюсь, близько 10 тисяч штук, відправляємо в військово-цивільну адміністрацію, які будуть потім їх вже утилізувати”.

Наразі обмін проводяться для соціальних закладів, для комунальних, шкіл, дитячих садків, бібліотек, що стосується населення, то для нього ця програма вже закінчилася.

“Наразі обмін проводяться для соціальних закладів, для комунальних, шкіл, дитячих садків, бібліотек. Ось тут, я не очікував що буде такий ажіотаж. Можливо, це активна робота нашої місцевої обласної ради в цьому числі. Тому що попит дуже величезний, він не спиняється. Професійні училища, інститути продовжують обмін. Ми кожного дня отримуємо по декілька замовлень, – зазанчив керівник Миколаївської дирекції “Укрпошти”, – зазначив Єгор Косоруков.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button