Пригоди

Купила рибу на ринку: в Миколаєві 38-річна жінка померла від ботулізму

Випадок стався на початку тижня

Цей материал також доступний

У Миколаєві внаслідок ускладнень, спричинених ботулізмом, померла 38-річна місцева мешканка, яка працювала в одному з лікувальних закладів. Про це на брифінгу 13 вересня 2023 року повідомила начальниця міського управління охорони здоров’я Ірина Шамрай, – передають “Новини-N“.

За її словами, випадок стався на початку цього тижня. Причиною ботулізму стало вживання риби, придбаної на ринку (нагадаємо: на Миколаївщині виявили випадок ботулізму через вживання вʼяленої риби домашнього приготування).

“Всі ми знаємо, що через підрив дамби на Каховській ГЕС вживання риби, ще й у таку спеку, вкрай небезпечне. Якщо є будь-які ознаки захворювання, а це запаморочення, роздвоєння в очах, слабкість, втрата свідомості, обов’язково звертайтеся до своїх сімейних лікарів. Якщо потрібна невідкладна допомога, викликайте швидку. За своєчасного звернення за медичною допомогою цю хворобу сьогодні можна вилікувати. А краще — попередити, виконуючи елементарні поради, які є на всіх медичних сайтах та в наших медичних закладах”, – сказала Ірина Шамрай.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button