ЕкономікаСуспільство

Румунія модернізує свій порт для більшого експорту українського зерна

Уряд Румунії 8 вересня схвалить план модернізації дорожньої інфраструктури в чорноморському порту Констанца, що є частиною ширших інвестицій у порт, які можуть сприяти транзиту українського зерна.

Про це повідомляє Reuters.

Констанца є найбільшим альтернативним експортним маршрутом України, куди зерно надходить автотранспортом, залізницею або баржами по Дунаю.

Україна є одним із найбільших у світі експортерів зерна, і румунські урядовці заявили, що мають намір подвоїти місячний обсяг транзиту українського зерна до Констанци до 4 мільйонів тонн у найближчі місяці.

Уряд Румунії модернізував десятки залізничних ліній, що з’єднують країну з Україною, а на Дунаї ведуться роботи зі збільшення пропускної спроможності барж, у тому числі за рахунок найму лоцманів та забезпечення можливості навігації у нічний час.

У порту Констанца міністерство транспорту коштом Європейського Союзу відремонтує або зміцнить існуючу інфраструктуру, побудує нові дороги, під’їзні пандуси та кільцеві розв’язки, а також запустить систему управління рухом у цифровому форматі.

– Це очевидний доказ того, що Румунія докладає серйозних зусиль для підтримки України, забезпечуючи транзит зерна, а також для об’єднання регіону, – заявив на засіданні уряду прем’єр-міністр Марчел Чолаку.

Роботи в порту, вартість яких складе 721,3 млн леїв (155,67 млн дол. США), розраховані на 36 місяців.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button