Суспільство

У Миколаєві можуть запровадити механізм знесення пошкоджених будівель "за мовчазною згодою" власників

Зараз пропрацьовується цей варіант з профільним міністерством

Цей материал також доступний

Миколаївська міська влада розробляє механізм, який дозволить прискорити демонтаж будинків, пошкоджених від російських обстрілів, про що в ефірі телеканалу “МАРТ” повідомив перший заступник начальника Департаменту житлово-комунального господарства Миколаївської міської ради Ігор Набатов.

“На жаль, сильно ситуація не змінилася у частині отримання погоджень від мешканців таких будинків. Все більша частина погоджується, але все одно залишаються ті, які проти. Більш того, виникають ситуації, коли банально немає з ким говорити, тому що немає зв’язку, знаходяться за кордоном і таке далі.

Зараз міська влада пропрацьовує варіант з міністерством в частині того, що є колізія, яка створила нам таку ситуацію, коли ми не можемо нікуди рухатись без дозволу власників. Колізія полягає в тому, що закон про регулювання містобудівної діяльності каже про те, що рішення про демонтаж приймає власник, а постанова профільна про демонтаж пошкоджених об’єктів визначає, що рішення визначає виконком. Рішення виконкому в нас є, але є й норма закону, тому ми звернулись до міністерства з метою отримати інформацію, що у даному випадку є більш актуальним, є правильним”, — сказав він.

Також він зазначив, що розробляється інший варіант виходу із ситуації та отримання згоди від співвласників.

“Ідея така, що буде загальне повідомлення, і буде час, щоб надати свої заперечення. Якщо заперечення не надійшли, то це буде розцінюватись, як мовчазна згода. Такий варіант буде використовуватись тільки в крайньому випадку, якщо ми не можемо взагалі далі рухатись”, — каже Набатов.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button