Суспільство

На порталі «Дія» запустять чотири нові послуги

Впровадження електронного кейс-менеджменту

Цей материал також доступний

Мінсоцполітики працює над низкою ініціатив, які спрямовані на забезпечення індивідуальних потреб громадян. І однією з ключових є впровадження так званого електронного кейс-менеджменту.

Про це в ефірі Українського Радіо розповів заступник Міністера соціальної політики України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Костянтин Кошеленко:

“Це такий системний підхід до управління ведення випадком. Тобто структуроване надання послуги і підтримки для вирішення індивідуальних потреб людини. Це передбачає використання комп’ютерних процесів на всіх етапах – від аналізу потреб до оцінки результатів надання соціальних послуг. І таким чином в єдиному електронному захищеному форматі зберігається вся інформація про наших клієнтів-громадян, їхні потреби, плани, результати”.

“Ми працюємо над тим, щоб 100% таких затребуваних соціальних сервісів громадянам надавалось дистанційно. І портал, і застосунок Дія – це для нас пріоритет”, – сказав посадовець.

Вже зараз із того, що напрацювано разом з Міністерством цифрової трансформації і Пенсійним фондом, доступні наступні послуги:

  • Соціальна допомога для ВПО, так звана допомога на проживання. Вона доступна в застосунку Дія і можна як зареєструватись, так і знятися з реєстрації і змінити адресу. Це все робиться прямо в застосунку. За весь час більше 1,5 мільйона українців скористались цим сервісом. Це більше третини всіх людей, які взагалі зареєструвалися як ВПО.
  • За таким же принципом на порталі Дія доступне і отримання житлової субсидії;
  • Також доступне призначення і перерахунок пенсії. Наприклад, такими пенсійними сервісами скористалися вже більше ніж 100 тисяч разів;
  • Унікальна послуга — це єМалятко, яка об’єднала одразу 9 сервісів для молодих батьків. Ці сервіси, необхідно оформити при народженні дитини, вони робляться одночасно. Це замовлення свідоцтва, це присвоєння коду, це допомога при народженні, допомога на дитину з багатодітної сім’ї, грошова компенсація за пакунок малюка, тощо.

Костянтин Кошеленко також анонсував, що вже з наступного понеділка на порталі “Дія” стануть доступними ще чотири соціальні сервіси, а саме:

  • допомога при усиновленні дитини;
  • допомога людині, яка доглядає за хворою дитиною;
  • допомога особам з інвалідністю дитинства та дітям з інвалідністю;
  • допомога на дитину одинокій матері або батьку.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button