Суспільство

"Спочатку ЗСУ, потім все інше": в Одесі - мітинг проти тендерів на реконструкції будівель суду та театру

Гроші громади витрачають не на допомогу військовим. ФОТО

Цей материал також доступний

В Одесі на День міста біля будівлі мерії зібрались люди з плакатами. Вони вкотре вимагали скасувати тендери на реконструкцію Київського райсуду та Театру юного глядача за гроші міського бюджету та передати їх на ЗСУ. Про це повідомляє Суспільне з місця події. Люди на мітинг 2 вересня 2023 року вийшли з плакатами “Спочатку ЗСУ потім все інше”, “Депутати мої подати для ЗСУ”, “ЗСУ в першу чергу”.

Мітинг на Думській площі триває з 28 серпня. Напередодні цього волонтерка та голова благодійного фонду “Корпорація монстрів” Катерина Ножевнікова повідомляла, що 28 серпня вийде на пікет до будівлі міськради. Вона була обурена тим, що тендер досі не скасували, а гроші громади витрачають не на допомогу військовим.

8 серпня на Prozorro управління капбудівництва Одеської міськради опублікувало тендер на реконструкцію будівлі на вулиці Варненській, 3а. За цією адресою розташований Київський районний суд Одеси. Реконструкцію оцінили в 106,2 мільйона гривень.

В Одеській міськраді 27 серпня зазначили, що 106 млн гривень – ціна усього проєкту, а на ремонт виділили 10 млн грн, які підуть виключно на прибудову приміщення для перебування затриманих і правоохоронців, які їх супроводжують.

Дві фракції міськради — “Європейська солідарність” і “Слуга народу” звернулись 25 серпня до міського голови Одеси з проханням скасувати тендер на ремонт Київського райсуду.

Також оголосили тендер на понад 31 мільйон гривень на реставрацію фасадів та покрівлі Театру юного глядача імені Юрія Олеші. Замовником виступив Департамент капітального будівництва та дорожнього господарства Одеської ОДА.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button