Пригоди

Мешканець Миколаївщини допомагав окупантам катувати цивільних - йому загрожує до 12 років тюрми

62-річний мешканець Миколаївського району співпрацював з російськими військовими

Цей материал також доступний

Миколаївська обласна прокуратура затвердила та скерувала до суду обвинувальний акт стосовно 62-річного мешканця Миколаївського району, – затриманого в липні 2023 року, за фактом пособництва у вчиненні порушень законів та звичаїв війни, вчинене за попередньою змовою групою осіб.

Слідством встановлено, що підозрюваний у липні 2022 року, перебуваючи на окупованій території одного з населених пунктів Шевченківської територіальної громади Миколаївського району, співпрацював із військовими рф. Зловмисник на своєму автомобілі показував місця мешкання потрібних їм чоловіків, спільно з окупантами викрадав патріотично налаштованих людей, вивозили їх за межі населеного пункту, та на відкритій місцевості били людей та інсценували розстріл.

Окупанти намагалися отримати від потерпілих інформацію щодо їхньої причетності до підтримки ЗСУ та партизанських дій, якими мешканці селища намагалися послабити окупаційні дії рф. Встановлено 7 цивільних осіб, які постраждали від жорстокого поводження та знущання окупантів, – повідомляє пресслужба обласної прокуратури.

Обвинувачений перебуває під вартою. Йому загрожує до 12 років тюрми.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button