СуспільствоТема дня

На запитання пасажира щодо відсутності кондиціювання, водій автобуса №91 повівся хамськи та агресивно

Скарга була зареєстровано та передана "на виконання" в КП ММР "Миколаївпастранс"

Цей материал також доступний

Миколаївці, які користуються комунальними автобусами, що курсують і в Корабельний район, через спеку простять водіїв ввімкнути кондиціонери. Однак, як виявилось, не всі водії реагують на такі звернення спокійно, про що повідомив у Facebook-групі “Contact Center при Миколаївській міській раді” Андрій В.:

“При зверненні до водія зеленого автобуса №91 із запитанням, чому не працює кондиціонер, він послав мене дзвонити керівництву. На запитання, на який номер телефонувати, почав поводитись хамськи та агресивно. Навіть виганяти з автобуса. ВЕ4937ЕО номер автобуса”, – написав автор 29 серпня 2023 року, опублікувавши відповідне відео.

Звернення автора було зареєстровано та передано на виконання в КП ММР “Миколаївпастранс”. Контакт-центр зазначає, що, станом на ранок 30 серпня, це звернення буде знаходитись “в роботі” ще більше шести днів.

Думки людей щодо ситуації розділилися на тих, хто захищав водія, і тих, хто розуміє важливість питання пасажира та вже знайомий з хамовитістю водія:

“Треба водіїв направити на стажировку за кордон, щоб навчилися поводити себе як належить, об’являти зупинки, бути чесними. Якщо не вміють, то хай ідуть геть”, – Людмила П.

“А пасажири вже побували за кордоном. І толку з того… Треба починати з себе. Ви простежте за пасажирами: одному жарко, другому протяги, третій з ходу відкриває вікно, або люк і… А водій працює в такому пеклі по 12 годин…”, – Роман С.

“При працюючому кондиціонері витрата палива більша. Після зміни спише, як належить, з кондиціонером, надлишок зіллє, живі гроші”, – Олександр  Т.

“Як далеко нам до Европи”, – Віра Ц.

“О, старий знайомий, якому і двері важко відчиняти, і зупинки – не зупинки. Неодноразово на нього вже були скарги, але КП “Миколаївпастранс” не в змозі провести інструктаж з правил поводження водія на міському транспорті. За кермом був саме цей водій”, – нагадав В’ячеслав Ш. випадок, який трапився в 2022 році, коли в автобусі маленькому пасажирові стало зле, та водій не відчиняв двері.

“Економить паливо, ось і не включає. А потім спише на кондиціонер за температурою. Ми це проходили… Повинен включати! 100℅!”, – Сергій К.

“Не там “оператор” воює… Не розумію тих, хто зі старими і жінками розборки влаштовує”, – Галина М.

“Ви адекватна? Ви бачите, хто як поводиться? Хто там воює? Чи може вам подобається, коли до вас ставляться, як до тварини?”, – відповів Галині автор скарги.

“Я бачу літнього трудягу, у спеку і війну, що замінив за кермом хлопців, що пішли на війну”, – не вгамувалася жінка.

“До чого тут старі та діти? В автобусі є кондиціонер, який має працювати, якщо в місті спека та пасажирам не комфортно. Якщо водій не знає, як це робити, або з якоїсь іншої причини не включає кондиціонер, то він має спокійно пояснити, що до чого, та й надати інформацію, до кого звертатись у такому випадку, тож, мабуть, і конфлікта не було б. Або така інформація повинна бути у загальному доступі… Що небудь… Хай вам і не пояснює, вас все влаштовує, тож їздіть, пітнійте, будьте, як риба в бочці, це ж так приємно липнути один до одного та відчувати дискомфорт, терпіти, бо не на часі. Не всі так хочуть, і так не має бути. А коли на часі? Миколаїв завжди мав проблеми з транспортом, і це не змінюється від слова “ніколи”. Людське ставлення ніхто не відміняв, будь-де”, – Оксана Ш.

“За 12 грн кондиціонер ще хочуть, тоді проїзд повинен коштувати більше,ніж у таксі”, – Катря С.

“Серйозно? У тролейбусі за меншої вартості проїзду працює кондиціонер. А в автобусі не може?”, – парував їй Андрій В.

“Коли працює кондиціонер, пасажири починають відкривати вікна, і за цим неможливо простежити. Ось кондиціонери і не вмикають. Винні самі пасажири. Водій повинен стежити за дорогою, а ще й за машиною (щоб не порізали сидіння) та за людьми (щоб вікна не відчиняли). Почніть із себе: камеру включили і пішли вимагати. А вікна у салоні зачинені? Перевірили?”, – Людмила Р.

“Позакривати вікна – і не факт, що включать кондиціонер. А трудяга водій якось не розуміє, хто його роботодавець. Цікаво, ті хто його захищає, теж так на роботі собі дозволяє себе вести?”, – Марина С.

“Залишилися одні літні водії, в таку спеку вони працюють, дайте їм спокій, дайте спокійно їхати по лінії, всі питання до адміністрації”, – Світлана К.

“Наскільки бачу я, то водій “заводиться з півоберта”, відразу починає хамити! Якщо є проблеми з кондиціонером, можна це спокійно пояснити, а не кидатися на людей! Йому ж дуже важко працювати в такій спеці! В його обов’язки входить повідомити про поломку, якщо така є, це теж безпека пасажирів, в сорокаградусну спеку, без охолодження, водієві може бути погано із серцем (або комусь із пасажирів)! На Вашу думку, водій не зобов’язаний повідомляти про поломку? А якщо хтось помре в салоні? Спека аномальна! На фірмі забороняють включати кондиціонери через перевитрату пального! А потім, у разі чого, валитимуть на водія!”, – Світлана З.

“Я уявляю, як цілий день пасажири його цим питанням задовблюють”, – Володимир К.

“Читаю коментарі та дивуюся! “Не чіпайте бідного водія” тощо. А нічого, що ось так і живемо, що куди не прийди, всім треба кланятися. Це його робота, якщо що! Слабкі нерви – сиди вдома. А пасажирам хамити не треба… Є правила, а водії поводяться незадоволеними баринами”, – Світлана К.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button