Пригоди

Бійці ГУР висадилися у Криму в рамках спецоперації, - Юсов

У тимчасово окупованому Криму цього ранку відбувся бій. Підрозділи української розвідки провели висадку у рамках спецоперації.

Про це повідомив представник ГУР МО Андрій Юсов у коментарі  “Супільному”.

“У рамках спецоперації відбулася висадка особового складу на території півострова. Головне управління розвідки щодо взаємодії з військово-морським флотом провели спецоперацію”, – сказав Юсов.

При цьому він зазначив, що  втрат серед особового складу немає, а операція продовжується.

“Всі деталі ми не розкриваємо,  є втрати серед особового складу противника, а також сил та засобів.  Інформація про кількість втрат уточнюється”, – додав Юсов.

Зазначимо, що місцеві Телеграм-канали цього ранку писали, що з 5 ранку біля населеного пункту Маяк на мисі Тарханкут було чути вибухи.

Як повідомило видання “Крим Реалії”, у цьому районі відбувся бій за участю плавзасобів та авіації, але подробиць видання не наводило.

Слід зазначити, що у н.п. Маяк перебуває у основі 3-го радіотехнічного полку у складі радіотехнічних військ Повітряно-космічних сил РФ. Також на тарханкутському півострові – розташований радіолокаційний вузол – РЛК “Небо-М” та РЛС “Каста-2Е2”. По периметру підготовлено позиції для ППО.

Додамо, що російські джерела також повідомили про інцидент із вибухами у Криму. Там нафантазували, що “невідомі на човнах відкрили вогонь по кемпінгу з людьми”. Російські пропагандисти звинуватили у скоєному так звану “українську ДРГ”.

Пропагандисти кажуть, що нібито були звуки стрілянини (схожі на стрілянину з РПГ), які почули близько 3:50 у кемпінгу “Оленівка Village” у селі Оленівка (неподалік н. п. Маяк).

“Коли люди прокинулися і вийшли з будиночків та наметів на пляж, вони побачили два гумові човни біля берега. У них було 10 невідомих. Один із них стріляв по кемпінгу. Але потрапив лише один раз, після чого група зникла”, – пишуть росіяни.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button