СуспільствоТема дня

"Ситуація ускладнилася", - Сєнкевич пояснив, чому найближчим часом не буде питної води в Миколаєві

"Кілька тижнів тому була така надія, але зараз ситуація ускладнилася", - каже мер

Цей материал також доступний

Найближчим часом у Миколаєві питної води в системі центрального водозабезпечення не буде через проблеми з водозабезпеченням у Кривому Розі після підриву Каховської дамби. Про це в інтерв’ю “Укрінформу”, опублікованому 23 серпня 2023 року, сказав міський голова Олександр Сєнкевич.

Нагадаємо, ми писали:
“Найближчого місяця в Миколаєві з’явиться питна вода”, –
Сєнкевич в середині липня

“Кілька тижнів тому я дійсно казав, що незабаром у кранах миколаївців буде питна вода. Тоді була така надія, але зараз ситуація ускладнилася. Тому поки це неможливо. Ми ж змінили місце водозабору і тепер пов’язані з водоймами Дніпропетровщини. А в Кривому Розі великі проблеми з водою після підриву Каховської ГЕС”, – зазначив мер Миколаєва.

За його словами, нещодавно стало відомо: щоб заповнити водойму у Кривому Розі, треба спустити воду з тамтешніх гірничозбагачувальних комбінатів в Інгулець. Оскільки Миколаїв використовує воду, яка подається через зрошувальні системи, пов’язані з Інгульцем, то рівень солей у місті знову збільшиться в кілька разів.

Мер також наголосив, що брати воду у тому місці Дніпра, де знаходиться насосна станція Миколаєва, наразі неможливо через те, що росіяни обстрілюють його з мінометів.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

  1. Сколько уже бабла раздерибанила компания сеньки , чтоб вода была в кранах нормальная ????????

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button