Пригоди

Голова Галицинівської сільради оплатив з бюджету послуги адвоката, щоб захищатись у суді по розтраті держмайна?

"Навіщо платити з власної кишені, якщо можна оплатити з бюджету громади"???

Цей материал також доступний

Голова Галицинівської сільради Іван Назар від імені органу місцевого самоврядування підписав договір про надання за бюджетні гроші юридичних послуг адвоката, який представляє його інтереси у справі по розтраті та привласненні майна, про що повідомив патрульний поліцейський Андрій Білоус на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook. За його словами, 6 вересня у голови Галицинівської громади судове засідання за обвинуваченням у привласненні та розтраті майна. Одним з адвокатів по цій справі виступає Дмитро Голубенко.

«Але навіщо платити з власної кишені, якщо можна оплатити з бюджету громади. Ви скажете, це не можливо. На моїй пам’яті, це вже третій чи четвертий раз. Схема проста, питання виноситься на сесію, нібито громаді потрібні юридичні послуги, хоча в нас в сільраді є юрист. Депутати за це все голосують, сума там велика, 380 тисяч гривень», — написав Білоус.

Назар суд

Замовлення юридичних послуг пройшло навіть через систему «Prozorro», де переможцем став адвокат Дмитро Голубенко.

«Напевно тому, що комісія по тендеру – на другому поверсі сільради. Ось так робляться справи, а ви по 100 гривень донатите на ЗСУ. До речі, сільрада не придбала за два роки війни жодного товару для хлопців та дівчат, які захищають громаду, багато з них на жаль вже віддали свої життя. У когось війна, а у когось бізнес на крові», — написав патрульний.

Мова йде про кримінальне провадження про підробку документів та заволодінні майном групи осіб при ремонті водопроводу у селі Лимани у 2017 році. Прокуратура направила обвинувальний акт на розгляд в суд ще в 2018 році. По версії слідства, підряднику незаконно заплатили 800 тисяч гривень, але роботи фактично так і не були виконані. Директором підрядної фірми ТОВ «Єдині комунальні системи» тоді була Іванна Криворучко.

Як повідомили «Преступности НЕТ», схожі договори про юридичні послуги Галицинівська сільрада в особі Івана Назара також підписувала у 2022 (на 26,4 тисячі гривень) та у 2021 році (на 196 тисяч гривень). Проте вони були укладені не безпосередньо з адвокатом Дмитром Голубенко, а з адвокатським об’єднанням «Закон», де він є співзасновником.

При аналізі витрат у 2022 році не виявлено виплат на АО «Закон», а у 2022 році є п’ять виплат адвокатам на загальну суму 218 тисяч гривень.

У договорі за 2023 рік зазначено, що година роботи адвоката коштуватиме бюджету Галіцинівської громади 950 гривень.

Нагадаємо, ми писали:

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button