Суспільство

В Міносвіти розповіли, як відбуватиметься навчання з 1 вересня

"Освітній процес у початковій школі бажано проводити в очному режимі"

Цей материал також доступний

Форма освітнього процесу 2023/2024 навчального року в Україні залежатиме від того, чи має заклад облаштоване укриття, про що повідомляють в Міністерстві освіти і науки. Залежно від можливостей захисних споруд закладу, освітній процес може відбуватися в очній, дистанційній або змішаній формі. Відповідне рішення про формат навчання ухвалюють обласні військові адміністрації та керівництво освітніх закладів.

“Якщо батьки не погоджуються з очною формою навчання, вони можуть обрати іншу форму здобуття освіти: дистанційну, сімейну (домашню), екстернатну”, – зазначили в міністерстві.

Очна форма навчання запроваджується за умови, якщо укриття освітнього закладу може вмістити усіх учнів школи. У випадку, якщо місця не вистачає освітній процес можна організувати позмінно: упродовж дня, тижня, місяця або семестру.

У змішаній формі поєднується дистанційне та очне навчання. Практичні та лабораторні заняття можуть відбуватися в очному режимі, а лекційні – у дистанційному.

У Міносвіти додають, що освітній процес у початковій школі бажано проводити в очному режимі, з огляду на необхідність соціалізації дітей.

Форма освітнього процесу впродовж навчального року може змінюватися залежно від безпекової ситуації в населеному пункті. Тривалість і структуру уроків, освітнього дня та тижня визначає педагогічна рада закладу освіти.

“На це, зокрема, впливають навчальне навантаження, вікові особливості, фізичний, психічний та інтелектуальний розвиток учнів, особливості регіону”, – кажуть в міністерстві.

У разі якщо під час уроку виникає повітряна тривога, урок має перерватися, а учасники освітнього процесу повинні пройти до сховища й перебувати там до скасування тривоги.

Нагадаємо, ми писали:

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button