ПригодиТема дня

Нелегальна торговка рибою в Корабельному районі уникнула покарання

Просто не з'являлася в суд, і справу закрили

Цей материал також доступний

14 серпня 2023 року, розглянувши матеріали, що надійшли з Корабельного відділення поліції, суддя Корабельного районного суду м. Миколаєва встановила, що 10 травня 2023 року об 11:00 за адресою: пр. Богоявленський, 342/1 (між ринком “Фенікс” і зупинкою громадського транспорту) Сироїд Оксана Михайлівна здійснювала торгівлю з рук рибою (судак 1,5 кг, карась 20 кг) у невстановленому для цього місці.

На виклики суду, що були направлені за місцем проживання торговки (на території колишнього Вітовського району), жінка не прибула: розгляд справи призначався судом на 27 червня, проте порушниця не з’явилася, незважаючи на те, що відповідно до підпису на зворотньому повідомленні, була повідомлена своєчасно про дату та час розгляду справи. Судове засідання було відкладене, та на адресу Вітовського відділення поліції була направлена постанова про примусовий привід Оксани Сироїд на засідання 7 серпня, проте зазначена постанова суду залишена без виконання.

Станом на 14.08.2023 року, передбачені Законом строки накладення на особу адміністративного стягнення минули.

В результаті, суд постановив:

“Провадження у справі про адміністративне правопорушення у відношенні Сироїд Оксани Михайлівни за ч.1 ст.160 КУпАП закрити за закінченням строків накладення адміністративного стягнення.

Вилучені об’єкти (рибу судак 1,5 кг та карась 20 кг), що залишені Сироїд Оксані Михайлівні, залишити останній.

Постанова може бути оскаржена до Миколаївського апеляційного суду через Корабельний районний суд м. Миколаєва протягом десяти днів з дня її винесення.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги”.

Зазначимо, що Корабельний районний суд міста Миколаєва з 2018 року розглядав 16 адміністративних справ щодо цієї особи за порушення порядку придбання, збуту чи розповсюдження об’єктів тваринного або рослинного світу. Один з цих розглядів ще триває – засідання суду призначене на 4 вересня 2023 року.

І не завжди Оксані Сироїд вдавалося уникнути обвинувального рішення суду. Так, у 2021 році за продаж на ринку “Фенікс” свіжої риби (карась сріблястий загальною вагою 2,1 кг) без документів, що підтверджують законність їх вилучення з природного середовища або факту придбання, а також свідоцтва виробника про якість продукції, цій жінці, хоч вона так само не з’явилася на засідання, присудили сплатити в дохід держави штраф в розмірі 510 грн та судовий збір у розмірі 454 грн.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button