СуспільствоТема дня

В Україні реєструють випадки кору. Миколаївців закликають вчасно вакцинувати дітей

Для захисту від хвороби дітям необхідно отримати 2 дози вакцини: у 12 місяців та 6 років

Цей материал також доступний

В Україні реєструють випадки кору – небезпечного захворювання, яке поширюється надзвичайно стрімко та може мати серйозні наслідки для здоров’я. Про це повідомляють в Миколаївській міській раді.

Як повідомляє МОЗ, що до впровадження вакцин від кору у 1963 році щорічно у світі вмирало близько 2,6 млн людей. Для захисту від хвороби дітям необхідно отримати 2 дози вакцини: у 12 місяців та 6 років.

Куди звертатися: вакцина КПК для профілактики кору, епідемічного паротиту та краснухи є в кожній сімейній амбулаторії Миколаєва в достатній кількості. Закликаємо батьків маленьких дітей, які пропустили щеплення, звернутися до свого педіатра або сімейного лікаря.

“Інформація для внутрішньо переміщених осіб!

Нову декларацію з лікарем укладати не потрібно. Достатньо просто прийти до медзакладу. Вакцинацію зроблять безоплатно, а дані про щеплення одразу внесуть у єдину електронну систему охорони здоров’я”, – йдеться в повідомленні.

Факти від МОЗ:

1. Кір — одна з найзаразніших інфекцій, відомих у світі. 9 із 10 невакцинованих людей, що контактують із хворим, теж інфікуються. Підхопити хворобу можна будь-де – у літньому таборі, дитсадку, бомбосховищі, громадському транспорті.

2. Спалахи кору циклічні й відбуваються в Україні кожні 4-5 років. Попередній був у 2017–2019 роках. Одна з причин цього — недостатнє охоплення щепленнями.

3. Кір має серйозні ускладнення. Захворювання може призвести до пневмонії, вушної інфекції, запалення мозку, а також до інвалідності та смерті.

4. Вірус кору пригнічує на кілька місяців, а то й років імунітет людини, яка перехворіла, викликаючи «імунну амнезію». Це робить людину більш вразливою до інших інфекцій.

5. Специфічного лікування проти кору немає. Єдиний надійний захист від цієї хвороби — вакцинація.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button