СуспільствоТема дня

"Мовні" рейди в Корабельному: за тиждень перевірили 85 установ, виявили 7 порушень

Перевірки тривають

Цей материал також доступний

На минулому тижні, протягом 7 – 11 серпня 2023 року, спеціалістами відділу координації торгівлі та підприємництва адміністрації Корабельного району Миколаївської міськради здійснювались рейди-обстеження об’єктів торгівлі та сфери послуг з метою перевірки виконання вимог Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної».

“У ході рейдів на території Корабельного району було перевірено 85 установ. Виявлено 7 порушень, надано 5 попереджень. Не здійснюють господарську діяльність – 5.

Під час рейдів з підприємцями було проведено роз’яснювальні бесіди та суб’єктів господарювання попереджено про адміністративну відповідальність за порушення Закону”, – повідомили в адміністрації району.

Треба зазначити, що відповідно до ст.188-52 КУАП передбачено попередження або штраф від 3400 грн до 8500 грн, якщо порушення вчинено вперше; та штраф за повторне протягом року порушення – від 8500 до 11900 грн.

Нагадаємо, згідно з законом, зовнішня реклама, оголошення, вказівники, вивіски та інша публічно розміщена текстова, візуальна і звукова інформація, що використовується для інформування про товари, роботи, послуги мають подаватися державною мовою. Мовою обслуговування споживачів в Україні є державна мова.

Суб’єктам господарювання, які відмовлятимуться привести свою діяльність у відповідність до вимог Закону та продовжуватимуть порушувати права громадян, Уповноважений із захисту державної мови відповідно до ст.57 Закону може оголосити попередження або застосувати штрафні санкції.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button