Пригоди

На Кримському мосту знов пролунало кілька вибухів

Місцеві жителі кажуть, що чули щонайменше 8 вибухів; російська "влада" заявляє про збиття двох ракет

Цей материал також доступний

12 серпня 2023 року на Кримському мосту було неспокійно. Як повідомили російські ЗМІ, на побудованому окупантами мосту, що з’єднує тимчасово окупований півострів з територією рф, були вибухи. У зв’язку з цим рух на мосту в обидві сторони було зупинено.

У мережі масово почали публікувати фото і відео, на яких можна побачити, що навколо моста піднімається густий дим. Окупаційна “влада” заявляє про роботу сил протиповітряної оборони. За словами пропагандистів, густий дим над мостом – це спеціальна димова завіса – мовляв, “так треба”.

“У районі Керченської протоки силами ППО збито дві ворожі ракети. Кримський міст не пошкоджений. Прошу зберігати спокій і довіряти тільки офіційним джерелам інформації”, – заявив після перших повідомлень про вибухи гауляйтер Сергій Аксьонов.

У моніторингових телеграм-каналах повідомляли, що поблизу Керчинського моста у Керчі пролунали 4 гучні вибухи. Там наголосили, що нібито Кримський міст перебуває під атакою невстановлених дронів.

Пізніше пролунали ще повторні вибухи та задимлення в районі Кримського мосту. Місцеві жителі повідомляли, що було чути щонайменше 8 вибухів. В свою чергу Аксьонов заявив, що над Керченською протокою російське ППО збило ще одну ракету.

Міноборони рф прокоментувало атаку, заявивши, що нібито “було здійснено спробу завдати терористичного удару по Кримському мосту зенітною керованою ракетою С-200, переробленою в ударний варіант”.

Відомство країни-агресора стверджує, що ракета була “своєчасно виявлена та перехоплена у повітрі”. Військові експерти зазначають, що ця радянська ракета має максимальну дальність у 255 км, що менше, ніж відстань до найближчої точки лінії фронту (близько 270 км).

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button