Суспільство

Лікарні Миколаївської області підсилили медики-добровольці з різних куточків України

Планується, що лікарі допомагатимуть колегам протягом від трьох до шести місяців

Цей материал також доступний

Медичні працівники з усіх областей продовжують прибувати до Херсонщини й Миколаївщини для підсилення кадрової спроможності лікарень цих регіонів, – повідомляє Міністерство охорони здоров’я.

“Навантаження на медичні заклади зросло внаслідок підриву Каховської ГЕС. Відрядження почалися з 20 червня, і вже 111 медиків долучилися до роботи в Херсонській області і 30 — у Миколаївській. Кожна команда працює від двох тижнів до місяця. Планується, що лікарі допомагатимуть колегам від трьох до шести місяців.

Загалом понад 900 фахівців погодились підсилити лікарні постраждалих регіонів. Найбільше медиків-добровольців — із Черкаської, Тернопільської, Вінницької, Одеської областей та міста Київ”, – йдеться у повідомленні.

До роботи залучаються, зокрема, такі фахівці: лікар-анестезіолог, лікар-терапевт, лікар-травматолог дитячий, лікар-офтальмолог, лікар-невропатолог, лікар-фтизіатр, лікар-хірург щелепно-лицевий, лікар-нейрохірург, лікар-гематолог, лікар-рентгенолог, лікар-онколог, лікар-гінеколог-онколог, лікар з променевої терапії, лікар невідкладної (екстреної) медичної допомоги, медичні сестри та ін.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button