Суспільство

В Корабельному приймають заявки на безкоштовний відпочинок дітей у 2023 році

Дітей пільгових категорій забезпечують путівками за кошти місцевого бюджету

Цей материал також доступний

З настанням війни в нашій державі влада призупинила надавати послуги з оздоровлення заради безпеки наших дітей. Але в цьому році відпочинкова кампанія відновлює свою діяльність та відправляє дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, в дитячі заклади відпочинку Закарпатського регіону. На територіях дитячих закладів оздоровлення забезпечується захист та охорона життя відпочивальників під час повітряної тривоги та перебування в укриттях.

З метою реалізації конституційного права кожної дитини, яка потребує особливої соціальної уваги та підтримки на відпочинок, виконавчий комітет Миколаївської міської ради виніс рішення щодо забезпечення дітей пільгових категорій путівками до дитячих закладів оздоровлення та відпочинку за кошти місцевого бюджету.

На відділ з гуманітарних питань адміністрації Корабельного району покладено відповідальність за проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи щодо можливості отримання послуги з оздоровлення дитини один раз на рік за кошти місцевого бюджету та заходи для забезпечення належної організації відпочинку та направлення до таборів дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки.

Спеціалістами відділу з гуманітарних питань було розпочато прийом заяв на оздоровлення дітей пільгових категорій. За рішенням виконавчого комітету Миколаївської міської ради у першочерговому порядку послугами з відпочинку забезпечуються:

  • Діти-сироти та діти, які позбавлені батьківського піклування;
  • Діти осіб, визнаних учасниками бойових дій;
  • Діти, один з батьків яких загинув (пропав безвісті) внаслідок бойових дій;
  • Діти, зареєстровані як внутрішньо переміщені особи;
  • Діти з малозабезпечених сімей;
  • Діти з інвалідністю, які здатні до самообслуговування;
  • Діти, взяті на облік Службою у справах дітей за місцем проживання як такі, що перебувають у складних життєвих обставинах;
  • Діти з багатодітних сімей.

“В електронній базі на обліку перебуває 78 дітей. В період з 30 червня по 8 серпня було прийнято та опрацьовано 65 заяв на оздоровлення. Проведено інформаційну роботу з батьками дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, щодо організаційних питань, потрібних документів та відповідальності за невиконання вимог внутрішнього розпорядку дитячого закладу відпочинку”, – сказано на офіційному сайті адміністрації Корабельного району.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button