Економіка

Оголошено нові тимчасові маршрути для торгівельних суден, що йдуть до/з України

До проходу допускатимуться судна, власники/капітани яких підтверджують готовність до плавання в поточних умовах

Цей материал також доступний

Згідно з наказом навігаційного донесення Військово-морських сил Збройних сил України №6 від 8 серпня 2023 року були оголошені нові тимчасові маршрути руху цивільних суден до/з чорноморських морських портів України. При цьому протягом всіх маршрутів зберігається військова загроза та мінна небезпека з боку російської федерації.

“Раніше дані маршрути вже були запропоновані Україною у зверненні до Міжнародної морської організації (IMO). Рада Міжнародної морської організації визнала право України на вільне торговельне судноплавство, яке гарантовано міжнародним морським правом.

Міжнародна морська організація закликала росію дотримуватися міжнародних конвенцій та припинити загрози торгівельному судноплавству в Чорному морі”, – йдеться у повідомленні ВМС.

Вказані маршрути в першу чергу використовуватимуть для можливості виходу цивільних суден, що перебувають в українських портах Чорноморськ, Одеса та Південний ще з початку повномасштабного вторгнення росії.

До проходу маршрутами допускатимуться судна, власники/капітани яких офіційно підтверджують готовність до плавання в поточних умовах.

“Нагадаємо, що останнє судно з українським продовольством вийшло з порту Одеса 16 липня. Після виходу росії з Зернової угоди держава-агресор атакувала портову зернову інфраструктуру з метою припинити доступ українського продовольства на світові ринки. Світові лідери, в тому числі країн Африки, закликали росію припинити шантаж продовольством та не перешкоджати українському агроекспорту”, – додали в ВМС.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button