Суспільство

Кім закликав скаржитися на медиків скандальній Федоровій, яка називала Президента Зеленського «наркоманом»

Зеленський зауважив на незадовільний стан лікарень в Миколаєві

Цей материал також доступний

Голова Миколаївської ОВА Віталій Кім доручив збирати скарги на миколаївських медиків екс-голові обласної інфекційної лікарні Світлані Федоровій. Саме її поштову адресу – fedorovalikar@gmail.com – Кім вказав у пості, в якому закликав анонімно повідомляти про проблеми в лікарнях.

“Будемо аналізувати систему охорони здоров’я області та міста. Також виправляємо недоліки, на які вказав під час візиту Президент, зауваживши на незадовільний стан лікарень в Миколаєві”, – зазначив при цьому Віталій Кім.

Нагадаємо, раніше Віталій Кім заявив, що створить аналітичну групу, яка буде моніторити стан лікарень в області та збирати зауваження щодо їх діяльності. Це сталося після того, як Президент України Володимир Зеленський відвідав Миколаївську обласну дитячу клінічну лікарню. Він зробив зауваження Віталію Кіму та міністру охорони здоров’я Віктору Ляшко, що в палаті з пацієнтами немає кондиціонеру, а на вікнах немає ні карнизів, ні штор.

За даними ПН, Кім сьогодні зустрічався з Федоровою, після чого опублікував своє звернення про скарги на медиків. При цьому “просуває” Федорову її однопартієць, депутат Юрій Кормишкін.

Нагадаємо, що Світлана Федорова відома своєю скандальною діяльністю на чолі КНП “Миколаївський обласний центр лікування інфекційних захворювань”. На протязі років її керування медзакладом викликало питання щодо можливих фінансових зловживань. Детальніше це описувалось у матеріалі ПН від 2020 року. Федорова довгий час намагалась втриматись на посаді голови лікарні, проводила мітинги своїх прихильників під будівлею ОДА, але після скандалів її вдалось відсторонити від керівництва лікарнею.

У грудні 2021 року звільнити Федорову рекомендував міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко. Звільнення погодила на сесії обласна рада.

Світлана Федорова неодноразово критикувала роботу Президента Володимира Зеленського, зокрема висловлювала думку, що Глава держави нібито є “наркотично залежним”.

Федорова звинувачувала голову ОДА Кіма в нібито бездіяльності у боротьбі з COVID-19 на Миколаївщині. Кім вважав, що звинувачення Федорової пов’язані з її політичними амбіціями. Федорова є депутатом обласної ради від партії “Наш край”.

– Федорової борди висять по місту чомусь, хоча вона лікарка і повинна працювати, – говорив Кім восени 2021 року.

В грудні 2021 року Федорова звинуватила голову МОЗ Ляшко в нібито “провальній роботі міністерства, де повний хаос та бардак”. Вона погрожувала “викинути” Ляшко зі сфери охорони здоров’я, якщо б її призначили міністром.

Зазначимо, що зараз Федорова продовжує публікувати пости в соцмережах про нібито загрозу холери в Миколаєві. При цьому в Миколаєві не зареєстровано жодного випадку цього захворювання. Проте фейки про розповсюдження холери активно продукує російська пропаганда.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button