Суспільство

Вулиці Марченка не буде? Генерал попросив прибрати його зі списку перейменувань

«Ми всі просто робили свою роботу і те, що мали робити», – зазначив генерал-майор

Цей материал також доступний

Генерал-майор Дмитро Марченко відмовляється від того, щоб його ім’ям називали одну з вулиць Миколаєва, на оборону якого він став з перших днів повномасштабного вторгнення рф в Україну. Каже, інакше це буде несправедливо щодо інших бійців, які обороняли наше місто.

Читайте також:
Марченко, Бандера, Вадатурський, Петлюра, Янцен… На честь кого миколаївці пропонують перейменувати вулиці

“Шановні Миколаєвці, побратими, друзі, знайомі і просто мешканці! Всі Ви з 25.02.2022 для мене стали рідними, моєю сімʼєю! Разом з Вами та при вашій допомозі ми вистояли та відбили ворога, ми чинили опір, кожний як міг, ми разом пережили найстрашніші часи нашого життя у місті! Хтось взяв зброю і став до лав ЗСУ, хтось зі зброєю був готовий віддати життя за наше майбутнє і наших дітей, хтось готовив оборонні рубежі з лопатою разом із бійцями, хтось готував пляшки із горючою сумішшю, хтось годував бійців, одягав і зігрівав їх своєю надією, вірою та любовʼю, а хтось просто вірив і молився! Ми Всі!! Всі з Вами чинили опір, ми показали підступному ворогу, який в десятки разів перевищував нас в чисельності особового складу та особливо в перевазі техніці та озброєння, що ми гідний і єдиний народ, ми незламні і саме нам вирішувати як жити нашим дітям! Ми вистояли і відстояли!

Ми з Вами не дали захопити Південь України, ми… звичайні бійці та їх командири, артилеристи, спецпризначенці, поліцейські, нацгвардійці, рятувальники і лікарі, волонтери та звичайні мешканці Миколаєва, ми стали в один стрій і змусили ворога відступати і міняти бойові порядки, ми змусили поміняти повністю їх стратегічні плани по захопленню Півдня України і блокування виходу до Чорного моря!

На превеликий жаль, гинули найкращі сини і доньки нашої країни!(

Я безмежно вдячний всім миколаївцям за Ваше відношення і повагу до мене! Але я не можу погодитись, щоб мене якось відзначили в цій перемозі і при цьому забули про інших! Я не можу допустити, щоб моїм імʼям назвали одну із вулиць Миколаєва і при цьому не зробили такого по відношенню до усіх загиблих за наше місто і область!..

Ми всі просто робили свою роботу і те, що мали робити! Я дуже прошу зняти мене з даного заходу, тому що вважаю, що зробив замало нашому місту для такої високої нагороди! Дуже сподіваюсь на Ваше порозуміння і дякую за віру і довіру! Слава Україні!!!”, – написав він у соцмережі.

Нагадаємо, ми писали:

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button