Суспільство

Міська рада просить Уряд погасити 268 млн - заборгованість з різниці в тарифах на тепло у Миколаєві

Це важливо при підготовці до зими

Цей материал також доступний

31 липня 2023 року Миколаївська міська рада на сесії прийняла звернення до Кабінету Міністрів України щодо погашення заборгованості різниці в тарифах на послугу з постачання теплової енергії.

Депутати звертають увагу на те, що протягом двох опалювальних сезонів тарифи на послуги з постачання теплової енергії у Миколаєві не змінювалися. Міська рада не допустила їх збільшення на підставі Меморандуму між Асоціацією міст України, Офісом Президента України та НАК «Нафтогаз України», а також Закону України «Про особливості регулювання відносин на ринку природного газу та у сфері теплопостачання під час дії воєнного стану та подальшого відновлення їх функціонування», – передає міськрада.

«Миколаївською міською радою була надана необхідна підтримка з бюджету Миколаївської міської територіальної громади ОКП «Миколаївоблтеплоенерго», завдяки чому мешканці міста протягом двох опалювальних періодів вчасно та безперебійно отримували відповідні комунальні послуги», – йдеться у зверненні.

Разом з тим, скрутна фінансова ситуація в державі, що вплинула на відшкодування різниці в тарифах підприємствам теплопостачання за 2022 і 2023 роки, призвела до зростання заборгованості підприємств за спожитий природний газ, яка станом на 31 травня 2023 року перед ОКП «Миколаївоблтеплоенерго» перевищує  422 млн грн.

«За таких умов належна підготовка до опалювального періоду та забезпечення мешканців міста Миколаєва теплопостачанням перебувають під загрозою зриву», – наголошують депутати.

У зв’язку з цим міська рада звертається до Кабінету Міністрів України з клопотанням вжити заходів та забезпечити до 1 вересня 2023 року погашення затвердженої заборгованості з різниці в тарифах на суму понад 268 млн грн, яка утворилась перед ОКП «Миколаївоблтеплоенерго».

Це питання підтримало 32 депутати.

Поки вони голосували за затвердження відповідного проєкту рішення, Сєнкевич повідомив, що вчора був Конгрес місцевих та регіональних рад при президентові Україні, де підняв питання щодо погашення різниці в тарифах. Шмигаль заявив, що це питання вирішується, щоб погасити цю заборгованість.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button